Forumet - Klagar på vista?

Klagar på vista?

2437 0 64

Spana också in:

ja jag undrar oxo de. Varför ska man klaga på de. De verkar va att nån nörd som tycker de är tufft att trycka ner andra och klaga på Vista. För att den personen är nörd och använder linux. Och så har dem andra följt efter, och håller med eftersom den personen är en nörd. Men sanningen är att vanliga användare kan inte använda linux. För det är för kompilserat, och som du skriver inte användarvänligt som Vista är. Ingen normal person kan förstå de och då måste man lägga ner mycket tid att lära sig ett nytt sysstem.

Och om man gämför med Windows XP så är vista mkt bättre och snyggare... Och XP håller på o bli gammalt nu... så det är ingen ide och ha ngt annat en Vista. Och därför borde man inte klaga på de.
aristoteles:

Jag klagar på vista för att det inte tillför nåt jag behöver men ändå kräver så onaskligt med resurser. Dessutom ser det fördjävligt ut, men det är mer en smaksak. Är man van ett gnu/linux-system så är det svårt att acceptera vista hastighet.


Visst kräver det en del och kunde väl vara effektivare kodat i vissa fall kanske. Men jag kan inte kalla min dator seg hur gärna jag än skulle vilja. Har dessutom aktiverat extra krävande grejer som rörlig skrivbordsbakgrund och det är inga som helst problem. Någon monsterdator har jag knappast heller, en laptop med T8100 2,1 GHz och 4 GB ram.

Angående utseendet så är det en smaksak givetvis, men jag har nog aldrig hört någon annan påstå att Vista skulle vara fult, tvärtom. Däremot hade Ubuntu väldigt simpelt GUI sist jag provade det.
Det här är vista när jag skulle öppna ett program i början:

"Ett oidentifierat program vill komma åt datorn."'

*klicka tillåt*

"Du måste ange administratörbehörighet för att öppna det här programmet"

*klicka fortsätt*

"är du säker på att du vill öppna det här programmet?"

*klicka fortsätt*

"Är du RIKTIGT säker på att du vill öppna det här programmet?"

*klicka fortsätt*

"Det gick inte att öppna programmet."

[mad][mad][mad][mad]

Vista tar upp all ram för att det är "snyggt" och jag hatar att flertalet av microsofts egna produkter inte ens är kompatibla med det!
Bättre nu än förut dock med SP1... Men XP släpptes iallafall någorlunda färdigt. Vista kunde lika gärna varit en beta.
Husknuten:

Visst kräver det en del och kunde väl vara effektivare kodat i vissa fall kanske. Men jag kan inte kalla min dator seg hur gärna jag än skulle vilja. Har dessutom aktiverat extra krävande grejer som rörlig skrivbordsbakgrund och det är inga som helst problem.


Jag vet inte hur mycket erfarenhet du har av till exempel ett debian-system. Men vista kan du inte ens köra på under 1 GB i ram, bara det är ju patetiskt. En dator med gforce 3 och 512 i ram klarar ju alla 3d-effekter under linux och då är dom mer avancerade än i vista, så det känns inte som ett så bra argument att vista har effekter som flyter bra på en så pass modern maskin.
Dom har finslipat mkt på säkerheten i Vista gämfört än i xp, UAC till att börja med, bättre brandvägg och massa ändringar inne i själva kärnan. Tycker vista överlag både är snyggare och bättre, bättre funktioner och fler nyttiga funktioner än XP. Fast kan hålla lite med om att windows 7 är vad vista borde varit.