Forumet - Klamdyia + otrohet ? (undrat över det här länge)

Klamdyia + otrohet ? (undrat över det här länge)

1635 0 20
Jag kan inte bara släppa det här, så jag ber någon här som eventuellt har mer kunskap om könssjukdomen Klamydia att hjälpa till.

I början av april fick min tjej nog av smärta och annat skit, gick till Ungdomsmottagninen och testade sig. Visade sig att hon hade klamydia. Jag testade mig och fick på samma gång börja äta medicin.

Sedan dess har jag undrat om hon har varit otrogen. Hon försvarar sig och säger att hon älskar mig och att hon absolut inte varit otrogen. Att symtom faktiskt inte behöver visa sig alltid och att klamydia kan finnas i kroppen länge.

Nu till mina tankar:
* Hon har haft oskyddat sex innan vi träffades i början av januari.
* Klamydia KAN finnas i kroppen flera månader och upp till år. Samt att symtomen inte behöver visa sig.
* DOCK har jag förstått som så, att de antingen inte visar sig eller så visar de sig. Om de visar sig händer det efter några dagar upp till 3 veckor.

Slutsats:
Visst kan man ha det i flera månader och hon kunde ha fått det innan vi började träffas. Samtidigt så förstår jag det som att symtomen antingen visar sig eller inte. OM de visar sig så händer det efter "några dagar - 3 veckor".

Vad säger ni andra? Missar jag något här eller?

Spana också in:

Nintendo:

SÅ jävla svårt att det inte att googla.


Nä, det vet jag Nintendo! Frågan är om du missade vad jag skrev. Jag köpte också en liknande rad som du hade kopierat in tidigare i år och glömde bort det hela.
Men det jag har stött på är att antingen så har man infektionen gömd under månader/år och så upptäckts den på en vanlig rutinkontroll. Eller så har du symtomer efter att ha blivit smittad.
Har du symptomer så dyker de enligt vissa källor upp efter några dagar upp till 3 veckor ?
demorgan:

Har du symptomer så dyker de enligt vissa källor upp efter några dagar upp till 3 veckor ?


... vet du vad det betyder att något "ligger latent?" [cute]
"En latent sjukdom är en sjukdom som befinner sig i ett viloliknande stadium och plötsligt med eller utan anledning bryter ut. Sjukdomsorsaken har funnits närvarande en längre tid men inte blivit besvärande förrän den har fått rätt livsbetingelser som gör det möjligt att anta ett hastigare förlopp, och för den drabbade med mer besvärande och allvarligare symptom som följd."

Om hon haft det latent i kroppen så får hon ju inte symptom förrän det bryter ut. Som det stod i länken: "Infektionen kan finnas latent (gömd) under många år och plötsligt aktiveras"

Såklart så kan hon ju ha varit otrogen, men hon måste inte ha varit det. Du får la bestämma själv om du vill tro på henne eller inte [crazy]
Tack för en givande diskussion Nintendo! Kommer alltså ändå fram till att det att handlar om jag ska tro eller inte.

Trots att jag egentligen inte har en anledning att misstro henne, då hon varit öppet med allt annat som många tjejer hade haft dolt är de svårt att bortse från hennes "förflutna".

20 år gammal med 14st sexpartners bakom sig, en del KK's en del pojkvänner, otrogen mot sina tidigare pojkvänner 2 gånger och är allmänt kåt samt kan inte hålla sig utan sex länge.

Dömer ingens antal sexpartners, men samtidigt säger antalet och förrutsättningarna en del. Just därför står jag kluven i om hur det ligger till.
demorgan:

Att symtom faktiskt inte behöver visa sig alltid och att klamydia kan finnas i kroppen länge.


Sant.

demorgan:

* DOCK har jag förstått som så, att de antingen inte visar sig eller så visar de sig. Om de visar sig händer det efter några dagar upp till 3 veckor.


Inte riktigt sant.

demorgan:

Visst kan man ha det i flera månader


Man kan ha det i flera år innan man uppvisar några symtom.
Rådjuret:

tycker du ska kontakta typ en gynekolog eller nåt som kanske har ett svar så du kan få ro [smile]


eller så ska han lita på sin flickvän eller börja fundera på om det finns en anledning till att han inte kan det. Blir grymt kränkande för henne om hon inte ljuger och han börjar kontakta en gynekolog.
Oroa dig inte, om du har haft oskyddat en gång innan henne och inte testat dig, så kan det lika gärna vara från dig :)
Och det kan vara så att hon haft oskyddat innan ni blev tillsammans, men det har ju inget med erat förhållande att göra, men när ni har gått klart på behandlingen så är det ju borta :)
Om hon får det igen, så kanske du borde börja tänka på om hon är otrogen eller inte :)