Forumet - Klamydia, smittoskyddslagen

Klamydia, smittoskyddslagen

771 0 34
Om man har någon könssjukdom som ingår i smittoskyddslagen, låt oss säga klamydia. Om man har testat sig för det innan och inte haft det, behöver man då berätta när man fått det för personerna man hade sex med innan man testade sig och det visade negativt eller bara efteråt? Och isåfall, hur långt tillbaka?

Lite nyfiken bara, funderade på detta för ett tag sen och nu kom det upp i huvudet igen.

Om man tex. först har sex med Thomas, Albin och Bert, sedan testar man sig för klamydia och det visar att man inte har det. Sedan har man sex med August, Robert, Simon, Alexander och Sven, sen testar man sig igen och har fortfarande ingenting. Sedan har man sex med Oskar och testar sig igen, då visar det att man har klamydia.

Behöver man då bara berätta för Oskar?
Eller för allihop?

OBS! Alla namn är tagna ur luften, detta är bara ett exempel.

Spana också in:

Tilda1988:

bara dom som man har haft sex med sen man fick smittan såklart. hur tänker du egentligen, tänk alla som e typ 40 och har haft sex med folk i sin ungdom, skulle dom ringa upp dom då eller?


Nej , men enligt smittoskyddslagen så är det personer man har haft sex med inom en viss tid (kommer inte ihåg hur länge). Min fråga var ifall man behövde berätta för alla man haft sex med under den tiden eller bara för dem man haft sex med sedan testet visade positivt?