Forumet - Klara Lifvet: Åsikter, tips och övningar

Klara Lifvet: Åsikter, tips och övningar

1044 0 10
Klickar du på den nya bannern längst upp på så hamnar du på Klara Lifvet-sidan. Där finns en applikation med KBT-övningar (Kognitiv beteende terapi), som är framtagna av psykologer för att hjälpa dig lära dig se på livet annorlunda och tänka på ett sätt som får dig att må bättre.

Det allra smidigaste är att använda applikationen i mobilen, men det funkar också att använda den på datorn. För att komma igång med övningarna loggar du in via Facebook. Självklart kommer inget av det du gör att synas på din Facebook-sida.


Här kan du skriva dina åsikter eller erfarenheter av kognitiv beteende terapi i allmänhet eller kring övningarna i applikationen. Du kanske har egna bra tips för hur man kan öva sig på att vända på det negativa tänkandet?

Spana också in:

Har inte uttryckligen fått KBT, men den hjälp jag fick inom öppenvården några år var i stort baserade på beteende- och kognitiv psykologi, så har väl viss erfarenhet. God erfarenhet måste jag säga, det är det som funkat bäst för mig.

KBT i mobilen vet jag väl inte riktigt om jag skulle lägga så stor vikt vid, och att "alla" ska använda den (eller ja, den här typen av breda, öppna publikation) känns lite som att säga att alla (eller den stora massan iaf) behöver terapi - och då kanske det är dags att tänka efter om det verkligen är folk som är sjuka eller samhället som har sjuka krav på hur pass lycklig man ska vara. Känner mig kluven. Å ena sidan är psykisk ohälsa på topnivåer statistiskt sett och jag kan se behovet, å andra sidan.

Alexandra Algerydh:

Kognitiv beteende terapi


Kognitiv beteendeterapi [wink]