Forumet - Klarar inte av min svartsjuka

Klarar inte av min svartsjuka

1067 0 3
hej! Jag har ett litet problem som jag hoppas någon kan hjälpa mig med. Eller egentligen vill jag bara skriva av mig. Vill helst inte ha några elaka/dumma kommentarer då jag redan känner mig ledsen nog:(

Är en 18 årig tjej som har haft ett förhållande med en 4 år äldre kille sedan några år tillbaka. Allt har fungerat väldigt bra och vi älskar varandra väldigt mycket. Dock finns det ett problem som Ger mig ångest nästan varje dag. 
Jag var oskuld innan jag träffade honom och hade i princip knappt gjort något med någon. Endast varit på g med nån men inget mer. Inte något fysiskt med nån, eftersom jag var väldigt blyg och osäker. När han och jag började "dejta" så tyckte han det va oförståeligt att jag var oskuld eftersom han ansåg att jag var hur snygg som helst. Så han såg det som ett "fynd" att han hittat mig och efter ett tag blev vi tillsammans. Han har behandlat mig så bra sedan dag 1 när vi träffades och vill alltid mitt bästa. Men, han själv har legat med över 25 tjejer och gjort andra intima saker med över 50. Han va en riktig player innan vi träffades och höll på med många tjejer samtidigt. Jag har inga problem med att han haft sex med folk innan mig, men det han bor i en liten stad. Och när jag är hos honom så stöter vi i princip på tjejer varenda dag som han legat med eller haft en fling med. Anledningen att jag vet vilka tjejerna är är eftersom innan vi började dejta och bara var vänner så berättade han öppet om sina ligg och ex flickvänner. Då tyckte jag bara det va kul att höra men nu i efterhand känns det bara konstigt.
Det känns konstigt att han har i princip alla gamla ligg kvar på Facebook och mer än hälften av hans tjejkompisar har han gjort något intimt med eller varit intresserad av. Det känns inte bra detta.. Jag tycker det känns jobbigt att stöta på tjejer på stan eller i affären som han hållt på med, eller att umgås i hans kompisgäng med brudar han legat med. Sen har han även flörtat och gillat/kommenterat på så många tjejer på Facebooks bilder så jag skäms nästan. Jag vet att han älskar mig och att han aldrig skulle få för sig att vara otrogen mot mig, för han gör allt som visar att han älskar mig. Han bjuder mig på resor, middagar, trivs bra ihop med min familj och har typ gett upp festlivet för att han säger att han inte behöver det i sitt liv längre. Jag mår så dåligt över detta. Jag själv har väldigt dåligt självförtroende och även fast han säger att jag är den snyggaste sexigaste han varit med så tror jag inte honom. 
Jag mår riktigt dåligt över detta och även fast jag vet att det var hans tidigare liv så känns det inte bra alls att han hållt på med så många. Jag känner mig faktiskt inte speciell överhuvudtaget ibland. Blir äcklad av tanken att han legat med första bästa tjej och flörtat med allt som rör på sig. Har övervägt att göra slut flera gånger pga att jag inte klarar av det. Och ja, somsagt vet jag att allt detta skedde innan mig, men ångesten äter upp mig inifrån. Finns det någon som förstår mig? 
jag tror att jag förstår dig till 100% även om jag aldrig varit i den situation du beskriver. vet din pojkvän om att du har problem med det här? det värsta är att det inte finns något mer att göra än att acceptera att det är historia, hur svårt det än känns, och utifrån det ta beslut över vad du tror är bäst för dig i längden.

att han flirtar med andra tjejer på facebook känns dock som något du borde prata med honom om. det kan ju inte vara så svårt för honom att sluta med om han vet att det sårar dig. jag hade aldrig själv kunnat acceptera det.

reben: jag tror att jag förstår dig till 100% även om jag aldrig varit i den situation du beskriver. vet din pojkvän om att du har problem med det här? det värsta är att det inte finns något mer att göra än att acceptera att det är historia, hur svårt det än känns, och utifrån det ta beslut över vad du tror är bäst för dig i längden.

att han flirtar med andra tjejer på facebook känns dock som något du borde prata med honom om. det kan ju inte vara så svårt för honom att sluta med om han vet att det sårar dig. jag hade aldrig själv kunnat acceptera det.
tack för ditt svar! Tror jag formulerade mig lite fel, han har inte flirtat med tjejer under vårt förhållande, men innan dess väldigt mycket på fb bla annat. Dessa saker finns alltid kvar så därför är det lite jobbigt att jag kan se alla kommentarer/likes:( 
du har nog rätt i vad du säger att jag måste acceptera hans förflutna. Hur jobbigt det än är, men vet fortfarande inte hur jag ska ta mig till.