Aviseringar
Rensa alla

Klarar inte av skolan


Ämnesstartare

Ni kanske kan hjälpa med det här eller kanske inte. Jag själv är väldigt väldigt lat person. Och just nu ligger jag efter med pluggandet. Att ha f på ämnen som man inte vill gör en bara mer hopplös. Innan skolan skulle börja lovade jag att jag skulle helt enkelt plugga och inte spela eller slösa bort tiden med annat. Men jag lyckades bra med att sitta ner och plugga. Då jag pluggar fattar jag inte ett skit och man blir allt mer förvirrad. Jag har lagt ner en hel del tid på pluggandet men jag kalasar inte av det och då blir jag helt enkelt hopplös och tänker vad fan ska jag göra. Jag har gjort mitt bästa på alla prov samt lektioner men att inte lyckas är hur sämst som helst. Och just nu orkar jag helt enkelt inte plugga mer. Har någon några idé om vad jag bör göra för att lyckas samt orka plugga att lägga ner tid på pluggandet kan jag göra 3 timmar om dagen då jag fattar vad jag gör då det ger en bra resultat men annars nej jag orkar inte och hjälp uppskattas. Har provat med att göra schema om dagen men det funkar inte. Och jag går i 9:an och saken är att jag vill kunna gå till gymnasiet med alla betyg och snälla nån hjälp!


   
Citera
Ämnesstartare

Försök se om du kan hitta t.ex. videor på youtube där de förklarar saker, beror lite på vad du pluggar men det mesta finns. Sen är det normalt att köra fast ibland när man pluggar tror jag, men ofta så kan det ju plötsligt lossna och sen pluggar man på bra? men ofta tror jag att man måste plugga klokare och inte försöka samma pluggmetod om den inte fungerar


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Vill du verkligen plugga? Om nej, gör något som ger dig mer! 


   
SvaraCitera
Roloch

1. Lägg mobilen i ett annat rum.
2. Ta pauser på 5 minuter lite då å då.
3. Plugga i skolan, läxhjälp.
4. Plugga med en kompis.
5. Plugga med musik, plugga utan musik, plugga eftermiddagen eller på kvällen! Gör det som fungerar bäst fr dig!
6. Förstår du inte en uppgift så hoppa över den och jobba med andra, fråga sedan om hjälp i skolan ang de uppgifter du fick hoppa över. 
7. Inse att det är okej att inte alltid förstå, det händer alla!


   
SvaraCitera

Det tar tid innan man blir bra på något. Hur länge har du försökt plugga mer aktivt på det här sättet?


   
SvaraCitera

Ta livet på allvar


   
SvaraCitera