Forumet - Klardrömmar

Klardrömmar

2620 0 93
Ber om ursäkt om det här är fel forum, men hittade inget närmare.

Jag vill bara fortsätta informera om klardrömmar (vissa kanske känner bättre igen det engelska namnet lucid dreams).

Det är faktiskt inte så konstigt som det låter. Det är att man, när man sover, inser att drömmen bara är en dröm. Detta kan sedan leda till man kan kontrollera drömmen, eller välja att vakna upp.

Det är jättekul :)

De flesta människor lägger inte ner mycket tid på sina nattliga drömmar. Vi glömmer bort dem snabbt och även om vi minns dem, så lägger vi ingen uppmärksamhet på dem. De flesta inser inte vilken resurs våra nattliga tankar är.

Vanligt är att man, under tiden man drömmer, inte kan skilja drömmen från verklighet. Detta har blivit ett faktum bland de flesta, men sanningen är den att alla kan (med lite träning) inse när de drömmer, och sluta lura sig själva.
Vore det inte trevligt att sluta bli rädd för mardrömmar? Eller att istället för att slösa tid och frustration på den där sega drömmen om att leta efter toaletten, göra vad du vill i drömmen?
Eftersom drömmar bara pågår i ditt eget huvud kan du, ifall du inser att du drömmer, sluta oroa dig och göra vad du vill.
Enkla steg för att ta kontrollen över drömmarna:

1. Träna upp minnet. Lättast genom att skriva ner drömmarna du minns så fort du vaknat. Efter hand minns du mer och mer, och glömmer mindre.

2. Var skeptisk. Ifall något verkar konstigt, fråga dig själv: drömmer jag? Visst, det är inte helt omöjligt att du går till skolan naken, men visst känns det lite konstigt? Testa verkligheten.

3. Sätt upp mål. Vad vill du göra i drömmen som du inte kan göra i verkligheten? Flyga, förvandla dig till en drake eller kanske umgås med döda släktingar?

För mer tips och information, gå in på dessa sidor:
http://www.ld4all.com/forum/
http://www.dreamviews.com/
(båda är på engelska)

Har du någon gång under en dröm, insett att det bara är en dröm?

Lanina:

Ja (Du röstade på detta alternativ)


Lanina:

De flesta människor lägger inte ner mycket tid på sina nattliga drömmar. Vi glömmer bort dem snabbt och även om vi minns dem, så lägger vi ingen uppmärksamhet på dem. De flesta inser inte vilken resurs våra nattliga tankar är.


Jag tror det är lättare att minnas dem om man värderar drömmarna och sömnen mera. Inte bara sover för att man måste..

Spana också in:

Lanina:

Nej (Du röstade på detta alternativ)


Aldrig någonsin, det har alltid varit hemskt. Speciellt när jag drömde inatt att min kompis slogs medvetslös och ramlade ner för ett stup ner isen och drunknade. Och jag var på en annan sida av jorden och kunde inte göra någonting. Jag mådde psykiskt dåligt hela dagen idag efter det, speciellt efter det att hon inte brydde sig om mig.
Kotoko:

Hatar det! Och hur man försöker ta sig ur den, utan att lyckas. Bluärgh.


Mahks:

Får panik och vill vakna.


Milka:

asläskigt, jag kan inte vakna fast jag vet att det bara är en dröm och vill vakna


Varför vill man vakna direkt ifall man vet att det är en dröm? Då kan man ju ta det lugnt och göra vad man vill istället. Ingen kommer ju skälla ut en för att man gör något man inte får, ifall man aldrig gör det på riktigt. Haha.
Kotoko:

Har nästan alltid hänt mig när jag drömt just mardrömar.


Men när man inser att det är en mardröm behöver man inte vara rädd?
Den enda gången jag tänkte så var när jag var typ 5-år, för jag förstod inte att jag inte behövde vara rädd när det bara var på låtsas.

Mahks:

För att det är helt jävla fucked up, man får panikångest och dör nästan? >>


eh, nej? Man tar kontrollen själv.