Forumet - Klasskamrat som hatar mig?

Klasskamrat som hatar mig?

369 0 6
Rakt på sak.

Jag har en klasskamrat som verkar hata mig och jag har ingen aning om varför han skulle vilja det. Går tredje året på gymnasiet och det hela började i mitten av tvåan om inte tidigare. Han började kolla en smula snett på mig hela tiden, var ohövlig och hade negativa kommentarer till nästan allt jag hade att säga. I nu läget beter han sig som ett rövhål och försöker trycka ner mig vilket inte funkar så bra eftersom att jag vet att jag är en bättre person. Med ett ord skulle jag beskriva honom som martyr, han vill att folk ska tycka synd om honom eller i alla fall hålla med att han är duktigt, som ett evigt sökande efter bekräftelse. Det blir bara lite jobbigt när andra hakar på honom och gör samma sak, folk som jag respekterar och vill bli respekterad av.


Någon som har någon åsikt och kanske ett tips på att hantera situationen på en fredligt sätt?
inköpslistan:

Någon som har någon åsikt och kanske ett tips på att hantera situationen på en fredligt sätt?


Oftast blir man behandlad på ett trevligt och respektfullt sett så länge du själv är trevlig. Sen så förstår jag inte varför många har ett behov av att vara vän med allt och alla. En del blir helt förstörda om det kanske är "utanför" eller en viss person inte "vill" vara vän med en. Sak samma, om den personen eller de personerna inte vill vara trevliga så är de inte värdiga att ens lägga ned tid på.

Det finns trots allt flera möjligheter att få nya vänner.

Spana också in:

inköpslistan:

Någon som har någon åsikt och kanske ett tips på att hantera situationen på en fredligt sätt?


Javisst [smile] Jag tycker inte att du ska ignorera det han håller på med. Det vore nog bra om ni kunde prata med varandra, men det förstår jag att det är svårt. Det är troligt att man inte ens vill prata med någon som beter sig på det sättet. Men du ska inte behöva stå ut med att bli nedtryckt, även fast det inte verkar funka då du anser att du förtjänar en bättre behandling. Det måste ändå vara jobbigt?

Sen att andra människor "hakar på" honom bevisar väl bara att dom inte är värda att få din respekt?
Konfrontera honom när han säger något elakt till dej!
- Varför säger du så?
- När du säger så känns det som att du bara vill få mig att må dåligt, sluta med dina elaka kommentarer.
- Varför hackar du på mig hela tiden? Vad har jag gjort dig?

Då blir han nog lite ställd och inser förhoppningsvis att han gör fel. Annars är han väldigt tragisk