Forumet - Kliande utslag på fötterna! HJÄLP SNÄLLA!!

Kliande utslag på fötterna! HJÄLP SNÄLLA!!

20958 1 5
Nu är det så här att jag har fått några konstiga prickar på mina fötter som kliar ENORMT MYCKET vilket gör att jag varken kan sova eller sitta still utan att klia på mina tår/fötter. Det började med att jag fick små röda prickar för 2 månader sedan, sedan växte prickarna allt mer. Jag har tidigare gått 2 ggr till vårdcentralen angående detta och fått samma svar, fotsvamp. Det kan väl inte stämma? Jag menar, jag tycker inte att det här se ut som fotsvamp.. Men i allafall så skrev dom ut kortison kräm som jag skulle smörja in. Jag gjorde det i 2 veckor och insåg att det inte hjälpte ett dugg! Idag gick jag till vårdcentralen igen för att jag inte orkade längre. Och dom visste inte vad det var. Dom sa att dom skulle ringa hudläkaren och boka in mig där. Men det tar så lång tid tills jag får en tid hos hudläkaren då det här känns akut. Det ser mer ut som om jag har vätskefyllda utslag nu vilket även gör att det gör ont när jag går då jag har prickarna även under tårna. Jag skulle vara glad om någon kunde komma med några råd och tips på vad det kan vara. Tack!

IMG_0320.JPG

Ser ut som någon form av eksem, näst intill omöjligt att specificera vad det är av en bild vare sig de är läkare eller inte.

De vätskefyllda utslagen du nämner ha du nämner är vanligt vid eksem, de brukar vara lite genomskinliga, och brukar nästan se ut som en liten luftbubbla som sticker upp under huden, om det är sådana blåsor/utslag så se till att inte klia på dem, då klådan blir mycket värre, och det gör mycket mer ont om vätskan i blåsorna/utslagen får kontakt med huden.

Det kan mycket väl ha varit så att du har haft fotsvamp och sedan att du tvättat/smörjt in fötterna alldeles för mycket när du väl fick reda på det, och det orsakade kontakt eksem.

Värt att nämna är att om det är eksem så är det ingen fara, och förmodligen kommer det försvinna av sig själv efter ett tag (har själv haft kontakt eksem ett par gånger, dock på händerna, och som längst tror jag det har varat ett par veckor)..

Spana också in:


Lat1c1a: Zsasz P, trubdruider tack för era råd! Som trubdruider sa så gick jag till vårdcentralen och de kunde konstatera att det inte var kontakt eksem, däremot har de tagit prover som de ska undrsöka. får vi se vad de säger. Har varit lite trög det senaste tiden när det gäller inloggningen här.
Har du varit hos hudläkaren? Vad sa de? 
Jag har fått liknande utslag på mina fötter och de tar kål på mig! Tacksam för svar!