Forumet - Klyftorna i samhället stiger, hur löser vi det?

Klyftorna i samhället stiger, hur löser vi det?

363 0 2
Jag har hört i många partiledardebatter så säger till exempel vänsterpartiet att klyftorna i Sverige är större än någonsin och det stämmer säkert! (och de e ju inte bra)

Det jag aldrig hör någon säga är lösningen till problemet?

Hur löser vi så att de rika inte ska bli rikare och fattigare inte ska bli fattigare? Utan att ta från de rika och ge till de fattiga (via höga skatter osv), för att i min värld så tycker jag att det i praktiken är fel men det finns säkert många bra lösningar.

Jag tänker på tex vissa soffliggare som inte vill göra något annat än att sova och gnäller över att personen knappt överlever och jämför sig med någon entreprenör etc, jag tror ni fattar :D

Kom gärna med förslag

Inga kommentarer

Tråden har 2 svar. Sortera efter:
Har inga riktiga förslag, men i Sverige är det näst i till (jag skrev nästan) omöjligt att bli fattig, eftersom det alltid kommer finnas bidrag som individer med låg inkomst kan ta emot. Men problemet i Sverige är mer eller mindre att vi släpper i människor (är själv invdrare så jag vet lite mer) som får bidrag de första åren, inget fel med det självklart. Fast problmet är att vissa av dessa människor inte vill eller har orken alls att lära sig språket ch skaffa säg ett eget jobb, för att kunna försörja sig själv. Och där har vi PROBLEMET. Retsen av befolkningen fåralltså betala för dess männskor och har sjlva inte lika stor chans att bli rikare eller tjäna mer. 

Samtidigt finns det "invandrare" som försöker, eller till och med kan språket som utbildar sig och kanske vill bli läkare, ekonom m.m, men inte får chansen, eftersom vissa svenskar (chefer, lärare m.m.) ser ner på dessa  för att resten av deras "sort" inte gör bra ifrån sig, och detta leder dels till att vissa ger upp, behöver kämpa ännu mer än en svensk och det skapas klyftor bland männskor, som ej kommer att kunna komma överens.