Forumet - kniv från utlandet

kniv från utlandet

2035 0 14

Spana också in:

Byråkratjäveln:

Har du en kniv i handbagaget kommer du att väcka mycket uppmärksamhet då det klassas som vapen.


fast knivar klassas inte som vapen i svensk lagstiftning. vapenlagen omfattar skjutvapen och dylikt, knivar går under lag (1988:254) om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, mer allmänt känd som knivlagen, där det skrivs att knivar och dylika föremål som är ämnade att användas som vapen inte får innehas på allmän plats. huruvida de är ämnade att användas som vapen beror på omständigheterna kring bärandet av den, samt i vissa fall knivens utformning. så knivar i sig klassas inte som vapen.

när det gäller just flygresor så är det sannolikt att de ser det som ett vapen, men jag är inte nog insatt i proceduren kring beslagtagande av farliga föremål vid flygresor för att uttala mig om huruvida säkerhetspersonalens terminologi på en flygplats har någon rent juridisk tyngd bakom sig eller hur ärendet faktiskt behandlas, men i de fall jag känner till där ärendet gått till domstol, när någon försökt ta med sig en kniv i handbagaget på ett flygplan, så har det betraktats som ett brott mot knivlagen, och inget annat, och i ett av de fall där det rört just en butterflykniv så har personen blivit friad, vilket torde bevisa att butterflyknivar i handbagage inte nödvändigtvis är att klassa som vapen.

detta sagt så är det en rätt jävla dålig ide att frakta dem i just handbagage.
Leijonsparf:

fast knivar klassas inte som vapen i svensk lagstiftning. vapenlagen omfattar skjutvapen och dylikt, knivar går under lag (1988:254) om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, mer allmänt känd som knivlagen, där det skrivs att knivar och dylika föremål som är ämnade att användas som vapen inte får innehas på allmän plats. huruvida de är ämnade att användas som vapen beror på omständigheterna kring bärandet av den, samt i vissa fall knivens utformning. så knivar i sig klassas inte som vapen.när det gäller just flygresor så är det sannolikt att de ser det som ett vapen, men jag är inte nog insatt i proceduren kring beslagtagande av farliga föremål vid flygresor för att uttala mig om huruvida säkerhetspersonalens terminologi på en flygplats har någon rent juridisk tyngd bakom sig eller hur ärendet faktiskt behandlas, men i de fall jag känner till där ärendet gått till domstol, när någon försökt ta med sig en kniv i handbagaget på ett flygplan, så har det betraktats som ett brott mot knivlagen, och inget annat, och i så har personen blivit friad, vilket torde bevisa att butterflyknivar i handbagage inte nödvändigtvis är att klassa som vapen.detta sagt så är det en rätt jävla dålig ide att frakta dem i just handbagage.


menade inte handbagaget heller xD
ja det kan du, resväskan röntgar de bara efter bomber och liknande men det är helt okej med vassa föremål. däremot är det ju olagligt att ta med genom tullen, men de kollar ju inte i din resväska sålänge de inte blir misstänkt för knarksmuggling eller nåt.

så ah kör på, hugg inte av dig fingrarna bara!