Forumet - Knivfråga! Vad väljer du?

Knivfråga! Vad väljer du?

2693 1 23

Spana också in:


Chibibbi: men tror schweizerkniven kan vara mer användbar i och med dess flexibilitet. morakniven är lite för liten för att vara cool, dessutom. hade hellre haft en stor, fet brödkniv. det hade varit något det.

Mäh. Har någon av er som röstat schweizerkniv försökt använda verktygen i en schweizerkniv av generell storlek när ni haft ett behov av ett sådant? Det har jag. Sjukt bökigt och störigt. Skitsmå asjobbiga och svåranvända verktyg. Nej, behöver jag en sax tar jag med en sax, behöver jag en tång tar jag med mig en tång, behöver jag en kniv tar jag med mig en kniv. Ska man använda kniven och inte bara posa med den faller schweizerkniven bort direkt. Och själv tycker jag dessutom att moraknivar ser bra mycket koolare ut om man ska posa med dem, också...

Det enda tråkiga är att polisen snarare lär ta en om man går omkring med morakniv än fickkniv. Det känns ju mer sannolikt att åka på brott mot knivlagen för en morakniv i väskan än en liten indiehipster schweizerkniv, liksom. En stor, fet brödkniv är nog än värre att ha på sig än en morakniv, dock...


Biologen:

Morakniv (Du röstade på detta alternativ)

En schweizerkniv kan du öppna en vinbutelj med och inte så mycket mer medan en morakniv är ett av dom vettigaste allroundverktygen jag kan komma på, möjligen i skuggan av den mäktiga silvertejpen.

Dessutom är en Morakniv tillverkade av stolta dalkarlar och inte av små smutsiga, naziguldsgömmande chokladtomtar.

Knivar är seriösa saker.

Om man ska göra lortgöra och vill ha en billig och jävligt bra kniv så morakniv, men den enda fördelen är att det inte spelar så stor roll om man pajar den.

Multiverktyg å andra sidan har inga som helst nackdelar förutom att man inte med gott samvete kan förstöra dem. Att de har små klena verktyg beror på att man köper skit. Ibland kan standard victorinox fylla alla behov men behöver man en riktig tång kan man köpa en modell i stil med Lethermans design. 

Jag ser från och nu ner på um.