Forumet - Knorrs Chicken Curry

Knorrs Chicken Curry

245 0 14
Ja, min fråga är då! är den rätten nyttig? Jag är ioförsig 14 år och ska inte bry mig om det är nyttigt eller inte.. men någon som vet ?

Om man tittar näringsinnehållet så är det runt 200-300 kcal/ingrediens alltså. Riset som innehåller är runt 100 då, men sen kryddmixen runt 200 och såsen runt 300.. Så de blir ju jäättemkt en portion..

Vi ska äta de ikväll och jag får lite "panik" aa, fast ne..
någon som vet =([sad]

Spana också in:

600 kcal är inte jättemycket på en portion. Folk som har en någorlunda normal energiförbrukning ska äta runt 2000 kcal om dagen för att varken gå upp eller ner i vikt.

En ganska rimlig fördelning av det är lunch och middag på runt 700 kcal var, 300 kcal frukost och övriga 300 kcal utfördelat på två eller tre mellanmål.

Sedan kan du fördela kalorierna annorlunda, men det funkar att utgå ifrån. Du kan äta frukost på 400 kcal istället och äta 600 kcal till lunch. Du kan äta lunch på 900 kcal och middag på 500 kcal. Det är inte jätteviktigt hur mycket du äter när, det viktiga är att du äter nog mycket under hela dagen. Dock så bör du äta tre större måltider om dagen (frukost, lunch, middag) och mindre mål mellan dem för att ditt blodsocker och din energinivå ska ligga på ultimata nivåer.
Luna Lovegood:

Om maten är nyttig eller ej skall du självklart bry dig om, du växer troligen ännu och då är det nästan extra viktigt att maten är bra för din kropp. Men du ska självklart försöka hålla dig borta från kaloriräkning och negativt tänkande om mat.


Jaa, jag har liksom ätstörningar.. :( jobbigt läge.! men kan jag äta de här till middag ikväll.. Pappa är snart klar ! ;O
mediakatt:

En ganska rimlig fördelning av det är lunch och middag på runt 700 kcal var, 300 kcal frukost och övriga 300 kcal utfördelat på två eller tre mellanmål.


ja, eftersom ja har ätstörningar så följer ja ett matschema och ska äta 6 ggr om dagen så jag vet! men jag tyckte bara att det verkade mkt. men det kanske det inte är.!

Men får lite ångest när det är så mkt socker i både marinaden och kryddpåsen.. =( Socker kanske inte är nån fara... ja behöver verkligen hjälp..