Forumet - Koenigsegg drar sig ur Saab-affären

Koenigsegg drar sig ur Saab-affären

83 0 9

Spana också in:

Tyvärr väldigt tråkigt. Jag kör själv SAAB och det är ett av mina favoritmärken.

Måste dock säga att jag hela tiden har varit skeptisk mot affären med Koenigsegg även om jag mer än gärna velat att den ska gå igenom. Jag tror helt enkelt inte Koenigsegg har tillräckliga resurser och erfarenheter för att kunna styra SAAB på ett effektivt sätt. Trots allt handlar deras produktion endast om ca 20 supersportbilar om året.

Det hela känns mer som ett utspel av herr Koenigsegg för att få lite uppmärksamhet i olika medier.
_Danne_:

Det är ju faktiskt inte helt kört för Saab än. Dom har 2 nya riktigt bra modeller som ska släppas i början av 2010. OM dom nu skulle lyckas styra upp ekonomin lite med hjälp av dessa så kanske Saab kan klara sig ett tag till.


Dvs om GM väljer att ha kvar SAAB. Då GM anser att en försäljning av SAAB inte är rimlig inom en snar framtid säger man sig ha två möjligheter:

1. Lägga ner SAAB. (konkurs av bolaget).
2. Fortsätta driva bolaget.

Beslut kommer enligt TV4 ekonominyheter på måndag. Väljer den redan krisdrabbade koncernen GM att fortsätta driva SAAB finns naturligtvis en möjlighet att rycka upp bolaget, men detta kräver förstås relativt stora satsningar och att man snabbt får ut de modeller du pratar om i handeln. Frågan är om GM vågar ta den risken. Man kan bara hoppas.