Forumet - könsroller & verkligheten

könsroller & verkligheten

841 0 70

Spana också in:


ennie:
jag vet inte. att göra barn åt männen. att vara frivilligt underlägsna. att acceptera att det räcker att männen har egna viljor och hjälpa dem få som de vill, att de själva inte behöver vilja något, . stå i köket.
Det där är ju inte biologiskt, det är ju vad samhället säger/har sagt. Det är ju långt ifrån sådär i dagsläget. 

ennie:
vad kommer det från då, om det inte är biologiskt?  ja, men jag undrar om det är för att kvinnorna blivit sjuka och inte förstår vad de ska göra längre.
Antagligen från strategin typ homo sapiens la upp för att överleva, männen jagar och kvinnorna stannar med barnen för att det oftast blir lättare i och med att de ammar osv. Det enda som är biologiskt egentligen är att kvinnor kan föda barn och att kvinnokroppen generellt är svagare. Men i dagen samhälle spelar det ingen roll att kvinnans kropp är svagare för styrka är inte längre lika viktigt. Och styrka kan tränas upp, vare sig du är kvinna eller man.

ceka92: absolut inte! alla människor är själva genom hela livet.
att ta steget och och inse det, gör att de som tycker som du är smarta.
framför allt är samhället sjukt!


Nea: Nej, jag tycker inte det. Det finns alltid människor för allt och det kommer alltid att finnas de kvinnor som vill göra "kvinnliga" saker, vill skaffa barn och så vidare. Med andra ord så kommer inte mänskligheten dö ut eller något sådant för att vissa människor väljer andra vägar än andra.
Folk bör få vara sig själva och bestämma över sig själva.
hur kan ni vara säkra på att kvinnor klarar av att bestämma över sig själva? det är egentligen något manligt.