Forumet - Könssegregerade bilskolor i Finland om några år

Könssegregerade bilskolor i Finland om några år

756 0 43
Det är trafikpsykolog Esko Keskinen som på begäran av den finländska Fordonsförvaltningscentralen planerar reformen, som kan träda i kraft år 2013.

Skillnaderna i undervisningen på halt väglag motiverar Keskinen med att många kvinnor behöver mera undervisning om hur de ska hantera bilen i en sådan situation. De unga männen däremot är i behov av undervisning där man poängterar försiktighet, tålamod och förutseende.


http://www.dn.se/nyheter/varlden/konssegregerad-bilskola-i-finland-1.821852

Vad tror ni? Är psykologen lobbad av en fascistisk krets?

Spana också in:

The Weapons Dude:

Hur ger man bättre utbildning till alla om man måste ge bägge könen kurs i saker som bara gynnar ett kön och slösar utbildningstid för den andra?


Vi tar det igen. Det är nog inte helt könsbundet utan båda sakerna förekommer nog både bland pojkar och flickor.
mjölk:

och män oförsiktiga och snabba


Alltså, det där med män är oförsiktiga och snabba, det stämmer helt. Så fort jag ser någon gasa på eller sladda i kurvor och jag kollar vad det är för nån som sitter i framsätet så är det alltid en ung kille i keps med sin volvo eller golf. Har inte sett en enda kvinna eller tjej som gjort det när jag kollat efter och fått en bra blick på ansiktet.
Oväntad:

Vi tar det igen. Det är nog inte helt könsbundet utan båda sakerna förekommer nog både bland pojkar och flickor.


Ja, men fortfarande grovt överrepresenterat nog att man tjänar tid och resurser hos majoriteten av de inblandade, lärare som elev, om man gör en delning.