Forumet - Könssjukdomar

Könssjukdomar

944 0 21
Bl a  (antar nu att du endast menar penetrerande sex)Om man är gravid och ska föda och bär på kondylomvirus kan det överföras till barnet under förlossningen. Men det rör sig troligen sig om små mängder och det är mycket ovanligt att barnet får några besvär. I undantagsfall tros viruset kunna ligga vilande, kanske i så lång tid som flera år, och senare ge upphov till vårtor hos barnet. Därför behöver det inte vara så att barn som får kondylomvårtor har blivit utsatta för sexuella övergrepp, även om läkaren ändå är skyldig att utreda hur smittan kan ha gått till.
HIV smittar genom blod så där behöver ingen sexuell aktivitet vara inblandad, men det kände du nog redan till.

Spana också in:


isola: Bl a (antar nu att du endast menar penetrerande sex)Om man är gravid och ska föda och bär på kondylomvirus kan det överföras till barnet under förlossningen. Men det rör sig troligen sig om små mängder och det är mycket ovanligt att barnet får några besvär. I undantagsfall tros viruset kunna ligga vilande, kanske i så lång tid som flera år, och senare ge upphov till vårtor hos barnet. Därför behöver det inte vara så att barn som får kondylomvårtor har blivit utsatta för sexuella övergrepp, även om läkaren ändå är skyldig att utreda hur smittan kan ha gått till.
bra svar :)
kan tilläggas att man kan även få HIV på det viset men det märks nog innan man blir sexuellt aktiv så att säga.

FruLiten: Ja, munherpes även kan smittas om man exempelvis pillar på blåsorna och sedan pillar i underlivet. Men det är inte alltid säkert att hsv-1 blir hsv-2 utan kan återkomma sedan som munsår.
Yeah.. hoppas det är herpes hon har nu då.. men jag gett upp mina drömmar om att bli sexualupplysare, thats for sho