Forumet - Könsuppdelade gymnastiklektioner

Könsuppdelade gymnastiklektioner

5834 1 71
Hej på er! Nu är det dags för prokrastinering, halvstimulans och förskjutning igen - vilket betyder poll.


I morse lyssnade jag på en podd där det löst diskuterades att en muslimsk grundskola i Vällingby fått skolinspektionens tillåtelse att hålla alla sina idrottslektioner könsuppdelade (ja det känns ju lite som en skam för alla oss som reppar/t Västerort).
En person född på 70-talet sade att det minsann alltid var könsuppdelat i alla skolor på hans tid och det trivdes alla med (det var dock inte av samma anledning som fundamentalister vill ha könsseparerat utan hade bara med "könens olika viljor och villkor" att göra)
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23414743.ab


Är det bra eller dåligt? Kommer detta att underlätta för könsrollernas uppluckring? Diskutera i små grupper!


Ja det blev bara kill- och tjejalternativ här och det var ju dumt. 

Spana också in:

Skall definitivt vara könsuppdelat, både i grundskolan och i gymnasiet. Det är bättre för alla på alla sätt. Killar som går på hårt kan göra det utan att behöva känna att tjejer håller tillbaks lektionerna, tjejer slipper känna sig pressade och utstötta av killar som ej passar de i bollsporter och vad som. Både tjejer och killar kan vara bekväma och prestera på topp utan att känna press för att folk utav det andra könet bevakar en. Tjejer som bär hijab kan lätta något på sin hijab eftersom bara kvinnor är närvarande under lektionerna, etc. Ser på riktigt inget dåligt i könsuppdelning under idrottslektioner alls och förstår ej varför det är en så stor sak för vissa om en muslimsk friskola väljer att könsseparera sina elever eller inte. Om du går i just denna skolan och ogillar deras system, byt skola. Om du går i en annan skola eller inte går i skolan alls har det inte ett dyft med dig att göra.

Edde03: Varför tror de att saker föredras? 
För att bli bättre! Jag har ingen aning om vad barnen skulle känna på det! Killar och tjejer ska ha samma rättigheter och behandlas lika! 
På vilket sätt är det särbehandling att dela upp klassens flickor och pojkar i två separata grupper under idrottslektioner? Det är ju den direkta motsatsen. Alla behandlas exakt lika. Alla får exakt samma förutsättningar för att kunna prestera och få bra betyg.