Forumet - Köp av bärbar dator

Köp av bärbar dator

834 0 34
Hej!

Planerar att inom den närmaste tiden köpa mig en bärbar dator. Den ska användas till en rad olika ändamål, främst skoluppgifter och internet-surfing, men jag vill ändå ha möjlighet att kunna spela lite och se på film. Jag hade tänkt mig en dator för max 6000 kronor, men gärna billigare. Har tittar runt lite och hittade då några datorer som verkar lovande:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=845145

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=709396

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=860179 (Denna kanske inte är jättekraftfull, men den är liten och nätt vilket gör mig intresserad.)

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=745009

Kanske har ni några bättre förslag på datorer, och i så fall är ni väldigt välkomna att dela med er. Tack på förhand.

Spana också in:

Kablash__:

Tror inte du hittar en laptop för 6000 som du kan spela på speciellt bra. Beror iof på vilka spel du spelar.


Sorry, det där var sant för fem år sen.

Nu kan en lagom dyr laptop spela de flesta spelen. Min laptop som kostade 6000 för två år sedan kan till exempel spela The Witcher 2 och Fallout New Vegas hur lätt som helst.

Enda skälet till att köpa en stationär dator nu för tiden är att det blir billigare eftersom att man kan köpa var del för sig. Tiden när laptops inte gick att spela spel på är förbi.

Till OP:

Det du måste tänka på är att åtminstone ha en 2.2 dual core processor. Åtminstone. Minst 4gb RAM, och gärna över 1gb grafikminne. Resten är upp till dig.
Mawns:

Sorry, det där var sant för fem år sen.

Nu kan en lagom dyr laptop spela de flesta spelen. Min laptop som kostade 6000 för två år sedan kan till exempel spela The Witcher 2 och Fallout New Vegas hur lätt som helst.


Hmm okej, verkar ju bra. Men jag ser många gaming laptops som kostar upp till 20 000. Så nån skillnad måste det vara.

Ett annat skäl är ju också att det är en bättre känsla, iaf för mig. Skulle aldrig kunna tänka mig att spela något spel i utsträckning på en laptop, även om man har en datormus inkopplad.
aristoteles:

Eller en acer.


Acer har faktiskt åtgärdat det problemet (de har börjat bygga datorer man faktiskt kan ha i knät utan att luftutbytet försvinner, yay!). Jag har haft två acers sedan 2009 och den första överhettade hela tiden men sen skrotade jag den och köpte en ny och den har funkat alldeles perfekt, bästa datorn jag haft.

Men den var betydligt dyrare än 6000 så atte ja. [sad]
aristoteles:

Grattis, du har aldrig haft en riktig dator.


Har jag visst. Du skulle se specsen på den jag har nu. Kom i byxan när jag såg den. [love]

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Mawns:

HP har faktiskt också åtgärdat det


Men har de gjort det bra om man fortfarande måste investera i en kylplatta om man ska köpa en? [no-no] Trodde aldrig jag skulle klara mig utan en kylplatta när jag köpte datorn jag har nu, men det har gått alldeles utmärkt, mammas HP brände ett hål i hennes leggings för att den var så varm. [blush]
Katz:

Det står ju att den har "Quad Core". Quad = 4?


Oj fy fan, läste bara en snabb-beskrivning och där lät det som om den var enkärnig. Ja då är det en väldigt bra dator, men vissa spel kan fortfarande vara lite bitchiga. 2.0Ghz är trots allt 2.0Ghz, många spel är inte optimerade för mer än två kärnor.

Men bra är den.