Forumet - Köp av gitarr

Köp av gitarr

319 0 17

Spana också in:

Morcains:

Skaffa en med stämlås så slipper du stämma den.


Oj, du kan inte vara kräsen hur din gitarr är stämd:Padekvat:

Du får ju vara lite tydligare.


Eftersom han skriver att han spelar metal kan man ju anta att han är ute efter en elgitarr.

karleksproblem:

Vilken gitarr skulle ni vilja rekommendera som kostar ca 3000-5000 kr?


Lyssna inte på vad andra säger. Det är du som ska gilla gitarren, så det ända rätta för dig är att sätta dig i musikaffären, lira på varenda gura i prisklassen och känn själv.
karleksproblem:

3000-5000 kr


Har själv varit ute i julyran och letat gitarr med min bror. Vi landade på en asfin röd Shine, fråga mig inte vilken modell, det vet jag inte. Innan vi hittade den kollade vi dock väldigt mycket på Epiphone Les Paul Tobacco Sunburst, Honeyburst eller någon annan fin Les Paul. De låg runt 5000kr allihop, men ska du spela mycket metal och rock tror jag det är den ultimata guitarren.
karleksproblem:

jag spelar Blues,Metal och mycket annan rock


För 3-5000kr skulle jag nog köra en Epiphone Les Paul Classic, eller ännu hellre lägga på 2-3000 och köpa en en Gibson Les Paul Studio. Kolla begagngat, gitarrer låter sällan sämre med åldern. Kolla bara att inte fretsen är för slitna, det är dyrt att byta dem.

Satsar du på en Studio kan du ha den hela ditt liv, den är lite enkel i sitt utseende, men det är en bra gitarr med fint ljud och bra känsla.
Morcains:

Skaffa en med stämlås så slipper du stämma den.


Det där håller jag inte med om. Köper du en med stämlås så tar det sju helvetes lång tid att stämma ner gitarren. Och väldigt mycket metal är just nerstämt.

Skriv ner de saker du är ute efter. Om du vill ha aktiva mickar eller passiva. Om du vill ha ett fast stall eller med svaj osv.

Annars rekommenderar jag (som många andra) Ibanez RG serie... Eller Jackson Dinky Js1