Forumet - Köpa e-boksläsare?

Köpa e-boksläsare?

1388 0 22
Så, ska jag köpa en e-boksläsare? Jag gillar böcker, jag gillar inte att släpa runt på en massa böcker samtidigt och det känns som en allmänt praktisk sak. För stunden är jag rätt inne på en Amazon Kindle - finns det någon som är ett vettigare köp?

Anledning till att jag är inne på just Amazon Kindle är att den klarar av Amazons egna bokformat (och Amazon har ju rätt enormt utbud), samt pdf:er så att jag kan läsa public domain-böcker från Google Books också.

Har någon mer koll? [cute]
Åtta:

Kindle är allmänt utsedd till bästa ebooksläsaren på marknaden. Batteri som räcker för evigt är ju inte dumt.


Trodde av någon anledning att du skulle dyka upp i den här tråden.

Nej, evighetsbatteri är ju fint. Och dollarn ligger ju rätt lågt nu, så det är ju inte några monstersummor. Men jag har rätt dålig koll på e-boksläsare, så jag vet inte riktigt hur alternativen ser ut. Amazon har ju ett jävligt brett utbud av e-böcker också.

Spana också in:

mablethorpe:

Har du prövat eller är det ett antagande? Jag har nämligen inte prövat, så det känns intressant.


jag har testat en gång det kändes inte bra, fast jag är lite konservativ av mig så kan ju va det. Men man vänjer sig säkert vid det efter ett tag om man verkligen vill.
Åtta:

Fast det är roligare när jag får säga emot och så


Sådär, nu har jag efter en del efterforskning med herrn i huset kommit fram till att en BeBook Neo verkar snäppet mer awesome. Och hittills har vi svårt att komma fram till några nackdelar (utöver att 3G kan vara praktiskt om man är fast allmänt off, och att man inte kan använda amazons drm-skyddade böcker lagligt). Känn dig fri att säga emot! [party]

http://www.pulseontech.com/eboklasare/?p=302

http://mybebook.com/6-inch-ereaders/c14/p25/bebook-neo-ereader/product_info.html
stentuff:

Du har du en iphone, ipod, android-lur eller liknande modern pryl så kan du läsa eböcker galant utan att behöva betala ett öre. Att köpa en e-boksläsare är fan som att köpa en palm pilot


Trollar du eller? Att läsa böcker på en 2-4" backlit skärm kan ju vara den absolut sämsta läsupplevelsen någonsin. Dessutom håller smartphone-batterier i typ 2-3 dagar vid normal användning, skulle man läsa med dem skulle de hålla betydligt kortare tid. En läsplatta som använder e-ink har batteritid som mäts i veckor, även vid konstant användning.