Forumet - Köpa en lägenhet när man ska plugga?

Köpa en lägenhet när man ska plugga?

1238 0 9
Ska plugga i framtiden och jag funderar om jag ska köpa en lägenhet ist för att hyra en.  Eftersom om jag köper en så blir den ju min tillslut medans en hyreslägenhet är ju mer kasta pengar i sjön eller vad man ska säga. Speciellt om hyran ligger runt 5-6k i månaden då tycker jag att köpa känns ännu bättre. Men vad tycker ni? Någon som vet nått?

Inga kommentarer

Tråden har 9 svar. Sortera efter:
Själv gjort detta. Rekommenderar starkt då man kan ha tavlor på väggen och en hyra på typ tusen spänn! (:
beror ju på om du har kontanterna i handen. måste du ta lån blir en avgift på 5000-6000 snabbt det dubbla om räntorna fuckar. lån får man i princip inte utan en inkomst. vad har du för månadsinkomst? klarar du av en räntehöjning på några procent?
Det är lätt värt det om du inte hittar en billig studentlägenhet eller bor kollektivt. Om du köper en lägenhet så kan du ju alltid bo kvar eller sälja den och då hade den nog ökat lite i pris.

Spana också in:

Man ska komma ihåg att ska man köpa en lägenhet så ska man veta hur hög hyran är och hur hög räntekostnaden är på lägenheten. Säger man till banken att man ska studera och har låg inkomst är det nog svårt att få lån. Om man väl ska köpa en lägenhet får man nog nöja sig med en väldigt liten lägenhet. Vill man ha en större lägenhet får man nog räkna med att man kanske inte går plus på sin lägenhet osv. Men absolut, visst är det dumt att kasta 5-6lax i sjön!
Rum i studentkorridor kan ju också vara värt att fundera på om man skulle kunna tänka sig att bo så. Jag vet inte hur det är i andra städer, men där jag bor går månadshyran på mellan 2,5k - 3,5k beroende på diverse saker. Då ingår dessutom el och man betalar bara hyra 10 månader om året (gratis under sommaren).
Som redan sagts, har du cash utan att behöva låna så - köp. Måste du däremot låna och dessutom ska plugga ett antal år så är det väl lite mer tveksamt. Problemet är väl att varken hyresrätter eller bostadsrätter är speciellt billiga i universitets- och högskolestäder. Så oavsett - fixar din ekonomi ett köp så - köp.

Har du föräldrar som kan hjälpa till om det blir tufft ekonomiskt?
Kan ju vara rätt dyra hyror i en bostadsrätt också beroende på läget.
Absolut. Bara att sälja sen, och då är den förmodligen värd ännu mer. Känner till folk som gjort detta, man går ihop ett gäng som ska plugga och köper.