Aviseringar
Rensa alla

Köpa hund innan gymnasiet?


Heeej
Ämnesstartare

Jag ska börja gymnasiet efter lovet. Jag kommer antagligen komma in på Barn & fritid eller hund, men antagligen det första. Blir det andra så är det inga problem.
Men låt oss säga att det blir BF, är det någon idé att skaffa en hund? Jag mår så sjukt dåligt efter att jag förlorade min hund för fyra månader sen, så jag vill gärna skaffa en ny som kan fylla tomrummet. Samtidigt så känns det inte bra att skaffa en hund "bara för att" och sen låta den vara hemma när jag går i skolan, det är dessutom 8-15 cirka 4 dagar i veckan, och lunchrasten är för kort för att kunna åka hem emellan och rasta hunden. Mina föräldrar jobbar, släktingar bor inte i närheten.
Jag har kollat upp att det finns hunddagis i närheten, så det funderar jag på. Men tror inte att mina föräldrar har lust att betala cirka 2000 i månaden (om jag inte betalar hälften med studiebidrag då). Samtidigt borde det finnas någon dagmatte/husse eller någon som vill rasta en hund under dagen som gör det för en lite billigare peng.
Jag har extremt mycket fritid för övrigt (och kommer ha, linjen där jag antagligen kommer gå ger inga läxor, bara prov att plugga till), men då sitter jag mest inne framför datorn, annars drar jag iväg och kastar lite frisbee kanske 1/vecka. Inte mer än så. När vi hade hund gick jag långa promenader, gick i skog och mark, gjorde massa trick och tränade agility. Så hunden skulle få rätt motion under helgen, före och efter skolan. Om jag skulle skaffa hund skulle den helst vara en shih-tzu, inte en så krävande hund (van vid rasen) och väldigt smidig i sig.
Så - vad tycker ni? Ska man skaffa en hund, hitta en person som kan ta hand om den under dagen eller ska man vänta några år tills man flyttat hemifrån? Vill inte köpa en hund som kommer "må dåligt" bara för att jag vill ha en. Hunden ska må bra tycker jag
Inga påhopp tack.


   
Citera

Nä det verkar ju inte vara läge nu faktiskt. Djur är underbara och det är jättehärligt att ha en fyrbent vän men det måste vara rätt förutsättningar för hen också. Du kan ju alltid gå ut med andras hundar och vara hundvakt.

sedan är alla djur krävande och kräver uppfostran, tid och pengar. Du måste vara beredd på detta under en massa år framöver. 


   
SvaraCitera

Skaffa en vandrande pinne istället


   
SvaraCitera

Om du verkligen bryr dig om djur så kidnappar du dem ej. 


   
SvaraCitera
Smilla

Jag tycker definitivt att du ska skaffa en hund, om du hittar någon som kan ta den på en promenad under dagen när du är i skolan. Sätt upp en lapp på en lågstadieskola i närheten, funkar jättebra, de slutar tidigare och tar inte mycket betalt. Jag går i tvåan på gymnasiet och har 3 hundar. Jag brukar ta en timmas promenad i skogen innan skolan och jag har en person som hjälper mig att gå ut med hunden när jag är borta, när jag kommer hem så lägger jag all min tid på mina hundar, sysslar inte med något annat. Hunden kommer inte må dåligt jag lovar, du måste bara vänja den under lång tid att vara ensam hemma ett par timmar om dagen. Jag har bl.a. en tollare (väldigt krävande hund) och det funkar jättebra så länge jag ger henne den stimulans hon behöver efter skolan.
Vet precis hur tomt det känns efter att förlora sin hund <3 
Hoppas jag hjälpte!


   
SvaraCitera

katt klarar sig mycket ensamt hundar måste ha en människa nära men om du går i skolan 8-15 då är det inga problem fråga grannarna om dom kan vakta hunden annars


   
SvaraCitera

köp


   
SvaraCitera