Forumet - köpa mobil

köpa mobil

461 0 20

Spana också in:

soimpolite:

avtal gäller oavsett de är skriftliga eller muntliga


Då säger man också att det är ett avtal. Du tecknar inte ett av tal när du hytter fram en tia för en banan. Hade du däremot skrivit på ett kontrakt för att köpa bananen, då hade det vart ett avtal.

Eller ja, ett vanligt köp utan något direkt kontrakt (muntligt, skriftligt) räknas som ett oneröst actal, men där finns det ingen åldersgräns annat än exempelvis tobak, alkohol etc. Fast då är det mer en generell lagstiftning och ingen som gäller själva avtalet.
Gentlernen:

Jo, faktiskt; din målsman kan kräva att få inköp du gjort hävda. Inte jättevanligt dock, förståeligt nog.


jag vet, uttryckte mig dåligt. menade att det händer ju ytterst sällan i praktiken och därav "funkar det inte så i praktiken". men det gör det ju som du säger. som sagt, uttryckte mig kanske dåligt, vet tom en som har utnyttjat det där när hon ångrade ett köp lol

Buddah:

Då säger man också att det är ett avtal.


och det är det, har du läst ngn form av juridik blir jag skrämd :S ganska basic att veta vad ett avtal är

Buddah:

Du tecknar inte ett av tal när du hytter fram en tia för en banan.


man träffar avtal vid varje köp så väl muntliga som skriftliga. dock finns det vissa köpeavtal som skall utformas på ett visst sätt, t.ex. fastighetsköp

Buddah:

Eller ja, ett vanligt köp utan något direkt kontrakt (muntligt, skriftligt) räknas som ett oneröst actal, men där finns det ingen åldersgräns annat än exempelvis tobak, alkohol etc.


det är också ett avtal ja

Buddah:

Fast då är det mer en generell lagstiftning och ingen som gäller själva avtalet.


avtalslagen är dispositiv men enligt föräldrabalken är man omyndig när man är under 18 och kan inte ingå avtal utan vårdnadshavares tillstånd, precis som gentlernen säger kan vårdnadshavare häva köpet.