Forumet - Köpa ny dator

Köpa ny dator

3762 0 57
Min thishiba laptop som jag har haft i 5 år eller något sånt har Fått reklam i den. Orkar inte rensa den så vill köpa mig en ny behöver era tips jag ska ha en tunn lätt dator,ed dvd som jag ska surfa med o kolla film på nätet vilket märke är bra? Vilken prosecor ska jag ha?  Ge mig tips ni som är experter o har erfarenhet!
Jag skulle nog välja HP Pavilion 15-ab102: 8 GB internminne, 1000 GB SATA-hårddisk,  AMD A10-processor som motsvarar Intels i7-processor. Jag har den och är otroligt nöjd. Brukar föredra Intels processorer men detta var ett undantag. Pris: runt 8 000 men fick 2 000 kronor rabatt med en kod som jag hittade på nätet! Rekomenderar den starkt

Spana också in:


sluk: Jag skulle nog välja HP Pavilion 15-ab102: 8 GB internminne, 1000 GB SATA-hårddisk,  AMD A10-processor som motsvarar Intels i7-processor. Jag har den och är otroligt nöjd. Brukar föredra Intels processorer men detta var ett undantag. Pris: runt 8 000 men fick 2 000 kronor rabatt med en kod som jag hittade på nätet! Rekomenderar den starkt
Jag gillar asus dem är  har typ det mesta bra av allting
Om det inte är något fel på datorn som du har idag varför inte fixa till den istället? Formatera hårddisken (ett par knapptryckningar på tangentbordet som tar max 10 sekunder) och sedan ominstallera operativsystemet (win 10, win 8.1 eller win 7 Sp1) vilket du nu föredrar.

Nackdelen att köpa en helt ny dator är att du får en dator med M*Ä*N*G*D*E*R med skitprogram som du får ägna massor av timmar att sitta och avinstallera innan du kan börja använda datorn. Det senare tar FLER timmar (att köpa en ny dator och avinstallera alla skitprogram) än det första alternativet (att formatera hdd och sedan ominstallera OS).

Btw, är stationär dator helt uteslutet?
Om det är att installera om allt som är problemet skulle jag nog ändå inte rekommendera en ny laptop, då man bör installera OS det första man gör pga all skit som följer med. 

Getrekt:
Nä, dessutom finns det flera olika A10 och i7 processorer. Men intel brukar va bäst
Om man vill ha spara på pengarna och köra integrerat grafikkort är dock AMD mycket bättre. 
forts på mitt inlägg ovan...

Väljer du mitt första alt ovan dvs att formatera om hdd så försök få tag i en ren version av operativsystemet på nätet om du inte redan sparat ner en komplett bootbar backup på dvd eller USB-minne. Då slipper du alla skitprogram som ligger med på nya datorer.

OM du köper en ny dator så tanka ner Revo Uninstaller Pro som är ett severänt program att avinstallera ALLA program med. Avinstallera i Advanced läge så får du bort rubbet av all ej önskvärd kod som många program skapar.

Glöm heller inte bort Malwarebytes Anti-Malware Premium.