Forumet - Köpte en regnkappa för 900kr.....

Köpte en regnkappa för 900kr.....

5807 0 40

Spana också in:


Danneboi: tips på vad jag ska skriva i annonsen då ?
Så här skulle jag lägga ut en annons på Tradera alt Blocket.

Tretorn Gloom regnjacka unisex (storlek) med justerbar huva och hög krage. Vattentät och vindtät i polyester. Klarar av vattenpelare på 8000 mm. Nypris 999 kronor. Obetydligt använd. Säljes till högstbjudande/alt pris.

GLÖM INTE BILDEN!!!

Annonspris på Tradera: 10% av försäljningspriset
Blocket: 20 kronor

På Tradera kan du lägga utgångspris 1 kr och lägga den som auktion och sätta ett reservationspris dvs ett absolut "lägstapris" som du inte säljer den under.

Minns att det såldes en gammal moped på Tradera för ett par år sedan. En gammal Puch Dakota med utgångspris 1 krona. Slutpriset blev lite drygt 60.000 kronor. Mycket glad

Facebook skulle jag DEFINITIVT HÅLLA MIG BORTA IFRÅN!!!

Sedan finns det gratissidor typ kommun+torget.se typ stockholmtorget.se, goteborgtorget.se - finns i samtliga Sveriges kommuner. Dvs din kommuns namn + torget.se.

Har du några fler frågor så är det bara att fråga.

Lycka till!  Blink


Asstriid: för att?
För att sälja typ en regnjacka i den här prisklassen (nypris 1K kronor) så vill köparen självklart se en bild på jackan. Men, förutsatt att inte Facebook ändrat sina juridiska regler vad beträffar bilder, så avsäger sin den som lägger upp en bild på Facebook äganderätten till bilden. Dvs copyrighten övergår till Facebook.
Vilket innebär att om Danne lägger upp den bild jag själv lagt upp här på UM på jackan (som är plockad från Tretorns hemsida) så kan Danne få juridiska problem med Tretorn.
Fotar Danne själv av jackan och lägger upp sin egna bild på Facebook så förlorar han äganderätten till bilden vilket enl mig är helt åt helvete.  Arg

OBS! det är alltid... ALLTID fotografen som har den globala äganderätten till en bild. Oavsett VAR bilden är tagen eller VEM/VAD som är på bilden. Copyright är en av våra absolut TYNGSTA lagar som vi inte ska tumma på!  Glad  Men som Facebook tummar på, förutsatt att de inte ändrat sina regler senare år.  politisk realist: Fotar Danne själv av jackan och lägger upp sin egna bild på Facebook så förlorar han äganderätten till bilden vilket enl mig är helt åt helvete.

Driver du eller? Varför skulle man bry sig så mycket om en bild som man tagit bara för att visa hur produkten ser ut.

Bortser man från det så är iaf facebook enligt mina erfarenheter sjukt mycket smidigare än tradera och blocket tillsammans. Kostar dessutom pengar att lägga upp annonser där.

Asstriid: Driver du eller? Varför skulle man bry sig så mycket om en bild som man tagit bara för att visa hur produkten ser ut.
Fotografen som tagit bilden kan ha sina åsikter. Och då blir det ett triangeldrama - Danne <>fotografen <> Facebook som är ett mångmiljardimperium.

Asstriid: Bortser man från det så är iaf facebook enligt mina erfarenheter sjukt mycket smidigare än tradera och blocket tillsammans. Kostar dessutom pengar att lägga upp annonser där.
Sedan är det en fördel med Tradera och Blocket. Regnjackan kommer att indexeras av GOOGLE inom bråkdelen av några sekunder dvs den som söker på tretorn regnjacka bostadsort kommer att hitta Dannes regnjacka som första sökträff (högst upp på Google-sidan). Den möjligheten finns inte hos Facebook FÖRUTSATT att inte köparen vet vad säljaren heter. Och hur ska ens köparen veta att Danne säljer en regnjacka om köparen bara gör en sökning på Google?


politisk realist: Den möjligheten finns inte hos Facebook FÖRUTSATT att inte köparen vet vad säljaren heter. Och hur ska ens köparen veta att Danne säljer en regnjacka om köparen bara gör en sökning på Google?

Tror du att man bara lägger upp en bild på sin facebook profil eller? Det finns facebook marketplace och 1 miljon köp- och sälj grupper. Man får saker sålda mycket snabbare på facebook än tradera och blocket det kan jag garantera. Speciellt när det gäller kläder.

Asstriid: Kanske inte. Varför skulle det vara nödvändigt?
De allra flesta köpare, oavsett vad man letar efter, känner väl till Tradera och Blocket som de två stora giganterna på begagnade och nya produkter, från privatpersoner och företag. Och alla idag använder väl Google för effektiva och snabba sökträffar. Om inte prylen, i detta fall regnjackan, är sökbar via Google, hur når då Danne alla presumtiva köpare i Sverige som just letar efter en sådan jacka han vill bli av med?


politisk realist:
De allra flesta köpare, oavsett vad man letar efter, känner väl till Tradera och Blocket som de två stora giganterna på begagnade och nya produkter, från privatpersoner och företag. Och alla idag använder väl Google för effektiva och snabba sökträffar. Om inte prylen, i detta fall regnjackan, är sökbar via Google, hur når då Danne alla presumtiva köpare i Sverige som just letar efter en sådan jacka han vill bli av med?


Lägger man ut annonsen i en grupp med t.ex 10k medlemmar så känns det inte nödvändigt. Jag är med i en lokal köp och säljgrupp med kanske 5k medlemmar och allt jag har lagt upp där har blivit sålt ganska så snabbt efter. Det är ingen speciell jacka han säljer direkt så risken att ingen i dessa grupper skulle vara intresserad ser jag som noll.