Forumet - Kolllllaa folk i ögonen

Kolllllaa folk i ögonen

550 0 18
Ja hejsan. Jag kan liksom inte kolla in i ögonen på folk när ja snackar me dom... och har aldrig kunnat heller. Jag tittar åt andra håll och ja jag vet inte så niceigt eller så. Folk blir skitarga för jag inte kollar på dom o sååånt. Mina lärareee tjatar på mig att ja ska göra de så aa hur ska jag kunna kolla på dom? Asså sämst e jag ahah
Ja, det här är ett symptom av autism som jag har.

Det är olik allvarlighetsgrad för olika personer, så inget råd fungerar väl för alla. Jag kan ibland tvinga mig att se folk i ögonen.

Något som jag har upptäckt nyligen är att det hjälper lite om jag suddar min syn, du vet, göra så att man ser suddigt. Då ser jag ju inte personen lika väl, och då känns det inte lika mycket som att man ser någon i ögonen.

Spana också in:


123fendas: Något som jag har upptäckt nyligen är att det hjälper lite om jag suddar min syn, du vet, göra så att man ser suddigt. Då ser jag ju inte personen lika väl, och då känns det inte lika mycket som att man ser någon i ögonen.
tror det märks att du stirrar rakt igenom personen

försök att fästa blicken mellan ögonbrynen på personen. lätt att ha lång, vad som upplevs som ögonkontakt, med någon utan att det känns konstigt