Forumet - Kom på ett namn på min spelmotor!

Kom på ett namn på min spelmotor!

148 0 25
Hjälp mig komma på ett perfekt namn på min spelmotor! Tycker det är skitsvårt. Och namn är viktiga.

Det är en metroidvania-motor, kort och gott. Jag vill att namnet ska ha med det att göra också. Det ska på något sätt måla upp att spelaren besöker stora världar, att man är på ett äventyr, att man hela tiden öh progress:ar, osv.

Den har hetat "Quest" skitlänge men jag tröttnat på det nu och jag tycker det är lite enkelt. Just nu funderar jag på (det svenska ordet) "Vidder", men det är en etablerad term i engelskan redan... [sad] (Funderat på "Expanse" också men njaa venne)

Spana också in:

Hmm..
Adventure+Explore+Quest+Expanse:
Explenture,
Venture Tech,
Adventex,
Venture Quest,
Axplorer,
Quexpanse,

hum..
Vidder och äventyr, kommer att tänka på översättningar och annat, typ - space, vast, sweep, wild, hill, forest, stars, legend, epic, saga, tale, deep, sky, move, run urk om jag fortsätter blir det jobbigt.

Döp den till Adventure Hill/s [blush]
Miceparade:

Vidder och äventyr, kommer att tänka på översättningar och annat, typ - space, vast, sweep, wild, hill, forest, stars, legend, epic, saga, tale, deep, sky, move, run urk om jag fortsätter blir det jobbigt.


Du är den enda som hajjat! [smile] Fan Sweep var inte dåligt. Har ändå en lite fräsig klang to it.

Noboru Wataya:

Unreal Engine 4


Hehe, hade varit jävligt roligt om det gick att norpa namnet. Folk ba "Har du sett nya Unreal-motorn?! Värsta pixliga 2D-röjet, rakt i webbläsaren!"
Åtta:

Att använda en svensk term vore ju ballt. Vidder lät coolt. Tycker att du ska köra på något sådant, istället för att ta en generic engelsk term.


Ja, jag tycker det med. Gillar inte att vidder är en grej redan, eller att detta finns: vidder.com

Åtta:

Also, vill höra mer om din motor. Vad är den skriven i? Vilka plattformar kan den köras på? Vad har du använt för bibliotek/ramverk?


Den är gammal som gatan och kommer aldrig bli färdig [wink] Det började en gång i C++. Det la jag ner. Den återuppstod sedan i Python. Lades ner. ObjC nästa, men det la jag också ner. Jag har en tendens att inte orka med saker tillräckligt länge för att de ska bli klara.

Nu är det JavaScript, i webbläsare. Inga frameworks (utöver lite jQuery).

Arbetar på den när jag har tid, vilket är på tåget mellan hemma och jobbet. Tänkte dra igång en tumblr med uppdateringar varje dag eller varje vecka så jag tvingas till att arbeta. Men då måste jag ha ett namn.