Forumet - Komma ut för min klass

Komma ut för min klass

1879 1 30
Det är så att jag jag är bisexuell och jag kommer snart framöver att komma ut för min skolklass om detta. Men jag vet dock inte riktigt hur jag ska formulera mig på ett bra sätt. Så jag behöver lite tips på just detta. Ingen i klassen är homofob eller liknande så jag behöver inte ta hänsyn till sådana saker.

Spana också in:

Har själv haft samma problem och verkligen funderat och övervägt om det är värt att berätta, speciellt eftersom jag inte är ihop med någon just nu. Det är ju det naturligaste sättet att komma ut, att bara säga i förbifarten "ja, jag och min tjej..." (eller kille), och bara bete sig som om det är helt naturligt.

Mina närmaste vänner vet, och det räcker för mig. En av mina bästa vänner är den enda i klassen som är öppet gay. Hon kom ut innan hon blev ihop med någon, men jag vet faktiskt inte hur hon gjorde det – det känns bara som om alla vet.

I slutändan valde jag själv att inte komma ut för hela klassen eftersom jag inte hittade något naturligt sätt att göra det på. Men vet absolut känslan. Man känner sig falsk, som om man går omkring och låtsas vara någon man inte är.

Så eftersom du känner att du vill komma ut, så finns det två val. Antingen kommer du ut inför hela klassen, på vilket sätt du vill som känns mest naturligt. Eller så kommer du ut inför dina vänner enbart. Beroende på vilken typ av vänner du har så kan ju det innebära att det sprider sig till resten av klassen också, vilket kanske är ett enkelt sätt att göra det på.

I vilket fall som helst, även om dina vänner håller det för sig själva så behöver du i alla fall inte känna att du går omkring och är falsk. Vilket ju är vad man känner annars.

Lycka till! Att komma ut eller inte komma ut är en fråga vi alla ställs inför. Hoppas du hittar din egen unika lösning, som känns bra för just dig.
Jag ber om ursäkt för sent svar men jag har ett kommande nationellt prov i matte som min framtid hänger lite på hehe.Tennsoldaten:

Om du nu är bisexuell och de inte är homofober varför måste du då "komma ut"? Låter ju bara dumt. Om du skaffar en kille är de väl bara att säga vem de är om de frågar.


ToxicWithaHintOfSteam:

varför? undrar dom? folk kommer tro du är en attention whore om du bara berättar det för alla bara för att


enhimmelskdrog:

förstår inte riktigt varför du måste säga det


Jag har övervägt detta i cirka ett halvår om vilka jag vill berätta det för/inte vill berätta det för. Det som känns mest rätt för mig är att berätta det för min familj, vänner och min skolklass. Ingen mer såvida det inte kommer på tals/någon frågar. En stor anledning till att jag valt att inkludera mina klasskamrater är just det att det alltid finns en massa tjafs om vem som dejtar vem, vem som är tillsammans med vem, vem som fått ligga etc och om det helt plötsligt skulle komma fram att man träffar killar (som kille) så skulle det antagligen att bli lite som en bomb som slår ner och ryktena är igång. Så därför vill jag i rent förebyggande syfte att iaf min klass ska känna till att jag är bi genom MIG och inte genom ryktesvägen pga att det då kan ha förvrängts osv. På tal om det här med "attentionwhore" så vet jag även hur jag skall tackla det också. Jag kommer enbart att ta upp det EN gång och sedan så får ju andra diskutera det med en om dom känner för det. Samt att jag kommer att understryka att jag kommer alltid att vara densamma som jag alltid har varit bara att dom numera känner till en ny detalj om mig som dom inte kände till innan. Jag har absolut INGET behov av att börja "manifestera" min sexualitet för omgivningen. En riktig sk. "attentionwhore" skulle gå runt och skryta om sin läggning ofta och skulle lägga ner mycket tid och energi på att manifestera sin sexualitet. Jag är som sagt raka motsatsen till detta.


thelonelyone:

Jag tycker inte att du ska göra det inför alla på en gång. Om typ du och en kompis ska sova över så kan du ju säga till han/henne och se hur han/hon reagerar.


Jag har faktiskt anförtrott 3 pers i min klass om detta och dom ger mig full support och tycker att det är starkt av mig att göra detta. En av dem gav mig tipset på hur jag skall gå tillväga med detta utan att det uppstår nån form av negativ respons som tex att bli stämplad som "attentionwhore" som folk redan nämnt i denna tråd. Han skrev till mig i ett sms att han stödjer mig helhjärtat till 100% och att resten av klassen också kommer att göra det, samt att jag inte har någon anledning att vara nervös/orolig för att berätta det för vår klass då samtliga är bra människor. Resten av klassen är också lite som han när det kommer till detta. [smile]

thesinginghero:

Lycka till! Att komma ut eller inte komma ut är en fråga vi alla ställs inför. Hoppas du hittar din egen unika lösning, som känns bra för just dig.


Man tackar! :) Jag har full support från några i klassen så detta skall gå bra.
Nintendos BFF:

hade du typ tänkt ställa dig längst fram i klassrummet lr nåt?


Det var förslag från en i klassen som jag har anförtrott då jag är en mycket tystlåten person osv så känns det lite som den enda utvägen hehe. [crazy]
Dold text: Hade hellre velat gjort det på ett annat sätt men vad ska man göra?
Tennsoldaten:

Hur menar du att det skulle förvrängas?


Vet inte riktigt men att "nyheten" eller vad jag ska kalla det framförs på ett helt annat sätt än vad man själv känner sig bekväm i och det bara blir awkward. Tidigare mindre trevliga livserfarenheter har bidragit till att jag har en stark rädsla att inte kunna ha koll på vad som sägs om mig till andra.
Mattias94:

Det var förslag från en i klassen som jag har anförtrott då jag är en mycket tystlåten person osv så känns det lite som den enda utvägen hehe. [crazy]


haha wtf gör inte det, det skulle bara bli stört pinsamt. om du nu absolut känner att du måste berätta det är det väl bara att säga det som en vardaglig grej till de du umgås med? om ni pratar om nåt relevant typ?

för asså, det är ju verkligen ingen stor grej, fattar verkligen inte varför du måste gör en stor och seriös grej av det.