Forumet - Komma ut?

Komma ut?

407 1 2
Alltså har så sjukt mycket ångest över detta. Jag är genderfluid och mitt pronomen är hen. Har funderat över det länge och har nu kommit fram till det. Grejen är att mina föräldrar är transfober och dom skulle inte ens tro mig om jag sa något och dom skulle fråga vem som hade fått mig inpå det fast jag har själv kommit på det och dom kommer inte ta mig seriöst, vad ska jag göra?

Kommentarer (8)

  1. Varför just "hen" som pronomen? 

  2. För jag känner mig bekväm med det

  3. Alright, lycka till iallafall!

  4. Tänkte bara på en sak som jag är nyfiken på. Varför måste dina föräldrar överhuvudtaget få reda på det? Varför är det viktigt? 

    Jag försöker absolut inte förringa situationen på något sätt utan är bara nyfiken eftersom jag själv aldrig varit i en sådan situation.

  5. Om dom inte vet kommer o för alltid tro att jag är deras dotter och dom kommer felköna mig och säga fel pronomen vilket är sjukt triggande och gör en ganska nere och gör att man mår dåligt (Så känner jag aif, kan ju vara olika)

  6. Hur vet du att dina föräldrar inte hade förstått? 

  7. Dom är transfober och har personligen sagt till mig att det bara finns två kön enligt dom

Tråden har 2 svar. Sortera efter:
Låter inte speciellt kul. Har du "kommit ut" till någon kompis eller liknande? Tycker att du ska sätta dig ner med dina föräldrar och inleda samtalet med "Det spelar ingen roll vad ni tycker för jag ska bli accepterad oavsett kön" eller liknande så att du visar att du vägrar ta skit. Jag önskar dig all lycka och finns om du vill prata, själv är jag dock cis (obs! ej per automatik cisnormativ)  men bisexuell och mådde verkligen skit innan jag skulle komma ut (kan låta fjuttigt eller som att jag tror att det är jämförbart med det du går igenom, det är inte meningen om ddu får den uppfattningen) inför min dåvarande pojkvän, som är homofob. Som sagt lycka till och finns om du vill prata
frivilliga styrkekramar!!!

Hjärta