Forumet - Kommer hela mitt liv gå åt skogen om jag får dåliga betyg?

Kommer hela mitt liv gå åt skogen om jag får dåliga betyg?

3843 0 14
Jag är en sjukt ambitiös 8:onde klassare som siktar högt, men på sistone har jag känt mig väldigt deprimerad och då har mina betyg fått lida. Jag orkar liksom inte längre räcka upp handen hela tiden eller plugga inför viktiga prov. Jag bara tar det som det kommer och oftast så går det ganska bra men ändå inte lika bra som det skulle gått om jag faktiskt hade pluggat och get 110%. Nu undrar jag bara - kommer jag bli en nolla om jag inte råpluggar i åttan? Eller är det okej om jag tar det lugnt nu och ger järnet i nian ? Kommer mina skitbetyg i åttan påverka de jag får i nian?

Kommer jag bli en nolla om jag inte råpluggar i åttan?
Nej, nej, nej. Ta det lugnt och häng med på lektionerna.

Kommer mina skitbetyg i åttan påverka de jag får i nian?
Självklart kommer de delvis påverka ditt slutbetyg, men du har lång tid på dig att visa upp dina förmågor, och många högstadieelever höjer sina betyg rejält under det sista året.

Spana också in:

Ska man sikta på något så ska man, skulle jag säga, sikta på höstterminen i åttan samt hela 9an. Det anser jag är viktigast, om det är så att man ska prioritera olika terminer. 
Men som sagt, låt hälsan gå före!
Beroende på vilket program du vill komma in på gymnasiet så måste du lägga ner olika mycket krut för att komma in påt. Jag ska välja gymnasie imorgon satt (Y)