Forumet - Kommer jag ta studenten och gå ut gymnasiet om jag får IG franska?

Kommer jag ta studenten och gå ut gymnasiet om jag får IG franska?

1073 0 18
Jag har ett problem! Jag läser första året i samhällsprogrammet.
Jag ville inte ha något språk överhuvudtaget men man var tvungen att välja ett så jag valde franska. Problemet är att jag AVSKYR franska och vill inte sitta flera timmar extra i skolan för att lära mig något sketet språk som jag aldrig kommer ha någon nytta av i framtiden. Jag har skolkat alla lektioner och därför missat tester och prover så jag tror inte jag blir godkänd på den kursen.
Jag planerar inte heller att börja gå på de lektionerna. [blush]

Om jag får VG:n och MVG:n i alla ämnen men IG i endast franska, kommer jag ta studenten eller måste jag gå om? Jag har hört att man måste läsa ett år extra i någon skola men vet inte om det är sant. Kan jag fortfarande gå ut gymsnasiet om jag klarar alla ämnen utom franska?
zain24:

Om jag får VG:n och MVG:n i alla ämnen men IG i endast franska, kommer jag ta studenten eller måste jag gå om? Jag har hört att man måste läsa ett år extra i någon skola men vet inte om det är sant. Kan jag fortfarande gå ut gymsnasiet om jag klarar alla ämnen utom franska?


Hur många poäng franska kommer du att läsa?

Spana också in:

vissel:

om du får ig ja, inte om du får streck


Det vill säga du kan vara helt värdelös, men du måste närvara och göra läxorna.

Lider av precis samma åkomma som du. Det är fruktansvärt meningslöst att slösa bort sin tid på att låtsas lära sig ett värdelöst språk som man aldrig kommer ha nytta av, men samhället ser ju ut så att du måste spela med om du vill ha drägliga förutsättningar senare. Om det inte är försent kan du ju byta till spanska. (Inte tyska, det vore ett brott mot god smak.)
zain24:

Vet tyvärr inte hur många poäng man får av franska men jag tror inte det är så mycket. Tror det räcker att jag får VG:n och MVG:n i de andra ämnena.


Man brukar läsa steg ett och två, tror jag. 200 poäng alltså och man får ha 250 IG (om jag minns rätt) och så länge du inte failar i något mer såå [wink]
qazedctgb:

hett tips för dåtiden.... snarare lär dig kinesiska eller spanska...


Min poäng var att lära sig språk är alltid bra. [smile] Gärna något udda språk som inte alla kan, men kinesiska och spanska är också bra språk. Engelskan kommer dock bli språket man talar internationellt.
zain24:

Får väl byta till spanska men OM jag fortsätter att skolka och aldrig går dit, vad kommer att hända?


Då får du inte IG, utan "streck". Det vore fail. Då får du inte s k grundbehörighet och kan inte studera vidare (och komvux avskaffas med säkerhet om nåt år eller så) och kommer nog inte få så många trevliga jobbmöjligheter. Inga alls faktiskt, för när du är på arbetsintervju och de frågar, varför gick du inte till skolan, säger du, pallade inte, säger de, du är inte en motiverad och produktiv arbetare och skulle inte passa vårt företags image, och du bara, ånej nu får jag inga jobb. Så när du sedan är 47 år och sitter och dricker skoputs i en gränd (det finns ingen annan framtid för rackare som oss) tänker du, ack att jag inte gjorde mina franskläxor och därmed slumpade min enda chans att bli lyckligt integrerad i det svenska arbetarsamhället!! ):. När du dör kommer du, i enlighet med Svea rikes lag, begravas i ovigd jord.

Det är vad som händer om du fortsätter skolka och aldrig går dit.