Forumet - Kommer kärnvapen att användas i krig inom de närmsta 100 åren?

Kommer kärnvapen att användas i krig inom de närmsta 100 åren?

2707 0 19
Som rubriken och frågan lyder: tror du att ett kärnvapen eller fler kommer att i samband med konflikt avsiktligt användas av en antingen statlig eller icke-statlig aktör inom din livstid?

Tror du att minst ett kärnvapen kommer att detoneras i en konflikt inom din livstid?

Spana också in:


frukt: Ja.
Garanterat säker - JA!

Därmed inte sagt att det kommer att bli så allvarligt så det kommer att äventyra fortsatt liv på jorden dvs att allt liv kommer att utplånas.

I så fall är det betydligt större sannolikhet att muslimska islamister bombar ett kärnkraftverk någonstans i Europa (störst risk) eller ev i Nordamerika (mindre risk). Eller ännu värre - att de bombar världens största och enda upparbetningsanläggning av utbränt kärnkraftsavfall dvs anläggningen i Le Hauge på franska Atlantkusten.
Chefen för Le Hauge har själv sagt i en intervju att anläggningen står pall för att ett litet sportflygplan skulle krascha rakt in i anläggningen. Definitivt inte en stor fulltankad Jumbojet.  Gråter

Då kan vi börja räkna ner timmarna och dagarna tills allt liv på jorden är utplånat.  Gråter   Gråter   Gråter

TOR: I så fall är det betydligt större sannolikhet att muslimska islamister bombar ett kärnkraftverk någonstans i Europa (störst risk) eller ev i Nordamerika (mindre risk).
Innan muhammedanerna får möjligheten till att göra något sådant så kommer västmakterna ha hunnit bomba väck det landet till en grusplätt. Irak är konsekvensen av små rykten som spred sig till världshistoriens mest korkade makthavare (bush) så när det blir tal på allvar så kommer man att ingripa innan något sånt blir av.

+ att vi har misilförsvar redan.

Weeaboo: Innan muhammedanerna får möjligheten till att göra något sådant så kommer västmakterna ha hunnit bomba väck det landet till en grusplätt. Irak är konsekvensen av små rykten som spred sig till världshistoriens mest korkade makthavare (bush) så när det blir tal på allvar så kommer man att ingripa innan något sånt blir av.
Med Lockeby och World Trade Center i alldeles för fräscht minne så misstänker jag att världen sitter och sover medans muslimerna/islamisterna får härja fritt.

Weeaboo: + att vi har misilförsvar redan.
Det är inte bara frågan om att "ha" ett misilförvar och sitta och sova som västmakterna gör utan det gäller att använda misilförsvaret också.

Dagsläget är att "svenska" muslimer åker till Syrien och underhålls på svenska socialbidrag. bostadsbidrag, barnbidrag osv och krigar för IS/Islamiska Staten samtidigt som flyktingströmmarna ökar för varje idag in i vårt underbara Sverige som för varje dag förvandlas mer och mer till en muslimstat.  Arg

Morgonstjärna:
då lär det vara ett terrorattentat och inte krig, om man skall vara petig
Tycker att distinktionen mellan terrorattentat och krig ofta är en falsk sådan. Inkluderade även icke-statliga aktörer i frågan så det går an.

TOR:

Chefen för Le Hauge har själv sagt i en intervju att anläggningen står pall för att ett litet sportflygplan skulle krascha rakt in i anläggningen. Definitivt inte en stor fulltankad Jumbojet.  Gråter
Jag tror inte att det är så kärnvapen fungerar nej. Nog för att det skulle läcka ut strålning men nej, inget existentiellt hot för mänskligheten.

TOR:
Med Lockeby och World Trade Center i alldeles för fräscht minne så misstänker jag att världen sitter och sover medans muslimerna/islamisterna får härja fritt.
Man skulle ju kunna få för sig att du som t.o.m. har the onion router som visningsbild har hört talas om NSA m.m.

- och vadå använda missilförsvaret? Har västvärlden haft behov av att använda det för att genskjuta interkontinentala missiler än? Vad du snackar skit.

frukt: Jag tror inte att det är så kärnvapen fungerar nej. Nog för att det skulle läcka ut strålning men nej, inget existentiellt hot för mänskligheten.
Chefen för Le Hauge sa i en intervju i den amerikanska vetenskapkliga tidskriften American Scientific (som pappa prenumererar på) i en intervju för några år sedan att skulle en fulltankad jumbojet störta in i anläggningen så skulle dödlig strålning strömma ut i hela Europa och spridas vidare med vindarna över hela jorden och inom en dryg månad skulle mänskligheten i Europa vara utplånad och inom ett par månader skulle hela mänskligheten på hela jordklotet vara utplånad.  Gråter

Med tanke på att islamisterna inte tänker längre än vad näsan är lång och troligen är helt intelligensbefriade... Lockeby, World Trade Center, alla självmordsbombningar mm mm mm är väl bevis på detta... så kan väl ett attack mot Le Hauge eller i princip vilket kärnkraftsanläggning som helst stå på deras nästa mållista.  Arg

Visserligen råder det flygförbud över Le Hauge men det gjorde (gör) det även över Manhattan där WTC ligger.

frukt: - och vadå använda missilförsvaret? Har västvärlden haft behov av att använda det för att genskjuta interkontinentala missiler än? Vad du snackar skit.
Nu är detta ett öppet forum så jag avstår från att sprida mina egna förslag. Blink

frukt: Dirty bomb.
De flesta stater som  skaffar sig den kapaciteten vill nog ha kärnvapen just för att slippa föra krig om man tänker sig länder så som tex Iran, länderna vet också vilka fatala resultat som detonerade kärnvapenladdningar innebär och vilken bad will det för med sig.

De enda som i sånt fall torde vara beredda att använda sig av kärnvapen är i sånt fall, terrorister - ja riktigt rabiata individer eller sammanslutningar som tar sig sin egen moral, med tanke på hur kompetenta sådana människor brukar vara så lär det i sådant fall röra sig om den av Magnus Ranstorps likar så hypade dirty bomben.

Vi kan ju hoppas på att vi aldrig får se något sådant men det finns ju mycket radioaktivt material som flyter runt efter realsocialismens fall. Förmodligen är det lugnt men som sagt sker det så ligger mina pengar på dirty bomben.