Forumet - Kommer MP joina Alliansen?

Kommer MP joina Alliansen?

1600 0 59
Kommer MP att stödja alliansen? och i så fall vad kommer de vilja ha och vad kommer de få i utbyte?

Kommer de ingå i alliansen fullt ut på samma villkor som de andra (dvs de får miljömnister- och vicestatsministerposterna?)

Eller blir det så att alliansen minoritetsregerar?

Vad händer?

Spana också in:

Jag tror att Alliansen kommer regera med en minoritetsregering och söka stöd över blockgränsen i enskilda frågor.

Spartakus:

Kan inte SD joina Alliansen? De tycker ju ändå samma sak.


Jävla skitsnack. Kom med sanning någon gång din dåliga förlorare!

I stort sett det enda de rödgröna skiljer sig ifrån SD är när det kommer till invandre, invandring och integration. Ta en titt på deras partiprogram och jämför med exempelvis MP.[zzz]
hixaren:

alliansen minoritetsregerar?


Lär nog bli så jo.

Spartakus:

Plus att det skulle sänka dem båda. Alliansväljarna skulle inse att Alliansen är rasistpack och SD-väljarna skulle inse att SD är borgarpack.


Är inte så säker på det. Efter förra valet dalade ju alliansen direkt när folk insåg vilket pack de var, men eftersom de hade borgarmedia att trumpetera ut dem som det nya Jesus så klarade de sig. Om SD samarbetar med alliansen kommer borgarmedia att trumpetera ut dem med som Jesus och så kommer SD få ännu mer uppmärksamhet, fast då inte ens med någon påklistrad låtsas-negativ ton.

Chryseus:

I stort sett det enda de rödgröna skiljer sig ifrån SD är när det kommer till invandre, invandring och integration. Ta en titt på deras partiprogram och jämför med exempelvis MP.[zzz]


Samt jämlikhetsfrågor, skolfrågor, frågor om rättsystem och brottsbekämpning, "kärnfamiljen", feminism, ökad influens från kristendomen, bensinskatt, och energipolitik. Plus säkert en massa mer som jag inte tänker på just nu.
hixaren:

Kommer MP att stödja alliansen? och i så fall vad kommer de vilja ha och vad kommer de få i utbyte?


Barnsligt av Wetterstrand och Eriksson att helt utesluta samarbete med Alliansregeringen. De har ett år kvar som språkrör och eventuella förluster i och med ett slags samarbete med Alliansen tas igen snabbt.
Men, med tanke på att vi bara just lämnat valrörelsen så måste de Rödgröna hålla masken och hålla ihop såhär direkt efteråt (däremot kommer det rödgröna blocket att falla isär under denna mandatperiod).
Miljöpartiet borde, tycker jag, ta chansen att ta maktpositioner nu.

Vi får hoppas att Miljöpartiet säljer sig billigt dock. De har ännu mycket kvar att inhämta vad gäller realpolitik och allt vad verklighetsförankring heter..

Som ett parti som nu är större Folkpartiet kommer de sannolikt begära höga ministerposter, exempelvis posten som vice statsminister och givetvis posten som miljöminister.
Vet inte vad jag ska gissa om utfallet.. I Så Fall.
Att plocka in MP skulle nog innebära dödsstöten för C, så därför är det högst troligt att dom kommer att motsätta sig att MP kommer med i den blåa regeringen.

MP har dessutom knutit sig tätare kring vänsterblocket och lanserar sig mer som ett vänsteralternativ, så jag är inne på samma linje som Rödingjävel. Det skulle dessutom bli svårt för dom att motivera denna gränsöverskridning för sina väljare som i allra största mån består utav vänsterpartiser och sossar som tror att någon sorts environmental holocaust är på väg.

Alliansen bedriver en, vad jag uppfattat, helt olik miljölinje än vad tidigare regeringar gjort. Som maria sa igår när valvakan var slut, hon och peter skulle aldrig sälja ut sig själva och partiet för att gå med i en regering och vara delaktiga med och bygga ut "tio nya kärnkraftverk"

Förhoppningsvis kommer något av blocken att krypa till korset och ge SD inflytande. Men man är inne i ett känsligt läge där man försöker att hålla dörrarna stängda så långt det går.
Chryseus:

Jävla skitsnack. Kom med sanning någon gång din dåliga förlorare!


Antagligen blir det så att Alliansen minoritetsregerar med stöd av SD, men man kan inte utesluta att de plockar in dem i regering om så krävs. Så har deras motsvarigheter ute i Europa gjort.

Mycket tyder på att de kommer att stödja sig på SD. Alliansen har i flera veckor nu öppnat upp för en sådan utveckling, de har relativiserat SD genom att hela tiden jämföra dem med Vänsterpartiet som sossarna regerar med. De väljer konsekvent att referera till dem som "populister" istället för "rasister"

Och viktigast av allt så finns det inga avgörande ideologiska skiljelinjer eller klassmässiga motsättningar. Alliansens kärnväljare i överklassen tycker visserligen att SD är väl pöbelaktiga men de är inte antirasister.
Spartakus:

Alliansen har i flera veckor nu öppnat upp för en sådan utveckling


Nej, verkligen inte. Jag vet inte hur goda dina svenskakunskaper är... Men alla partiledare i Alliansen har gång på gång på gång klartgjort att de inte kommer att samarbeta med SD. Om du nu har missat det.

Spartakus:

Och viktigast av allt så finns det inga avgörande ideologiska skiljelinjer eller klassmässiga motsättningar.


SD representeras utav människor med låg inkomst och betalningsanmärkningar. Ungefär som Vänsterpartiet. Deras politik går inte jämt med Alliansens för fem öre.
Chryseus:

Nej, verkligen inte. Jag vet inte hur goda dina svenskakunskaper är... Men alla partiledare i Alliansen har gång på gång på gång klartgjort att de inte kommer att samarbeta med SD.


Alliansens företrädade sa också att de värnade om facket, jobben och välfärden, se hur det gick med den biten.

Du måste lära dig att läsa mellan raderna.

Chryseus:

SD representeras utav människor med låg inkomst och betalningsanmärkningar.


Jo men de för ingen sådan politik eftersom de är idioter.