Forumet - Kommer MS Win10 att floppa lika mycket som Win8? WinXP är fortfarande vinnaren

Kommer MS Win10 att floppa lika mycket som Win8? WinXP är fortfarande vinnaren

5795 0 57
De senaste siffrorna visar än en gång att Windows 8 har gjort väldigt lite för att locka över användarna från Windows 7 och Windows XP.

Mätföretagets Net Applications siffror för januari 2015 visar att andelarna för Windows 7 fortfarande står på 55,92 procent, över hälften av alla operativsystem för bordsdatorer. Windows XP som i november sjönk till 13,59 procent har hoppat upp och står nu för 18,93 procent.


Källa: PC För Alla

Vad som är intressant är att idag - februari 2015 använder...

19% Win XP
2% Win Vista
57% Win 7
14% Win 8

2834115899.jpg

Hur tror du att Win 10 kommer att tas emot? Finns redan att tankas gratis från Microsofts hemsida som ISO-fil.

Spana också in:

Windows 8 har inte samma startmeny som 7an men förutom det är det väl bättre eller likvärdigt 7an på alla sätt och vis, iaf för min användning.
Hade gärna använt XP om det inte vore för att det inte längre är stött, men har det ändå på min stationära dator som jag sällan surfar med. (naw surfa Rodnar)

Hade jag haft en till dator hade jag laddat ner W10 technical preview.
Förstår inte varför dom bara inte skapar uppdateringar varje månad eller något, och därmed lägger till lite i taget på befintligt Windows. Kanske dom bara vill tjäna pengar, argument för att folk inte har internet och därmed inte får ta del utav uppdateringarna köper jag inte heller... Inte säker men jag kan tänka mig att 90% utav alla med datorer har tillgång till internet.

Folk som har problem med för mycket nytt på en gång får det istället mycket enklare och alla kommer in i de nya uppdateringarna.

Xuzkie: Förstår inte varför dom bara inte skapar uppdateringar varje månad eller något, och därmed lägger till lite i taget på befintligt Windows. Kanske dom bara vill tjäna pengar, argument för att folk inte har internet och därmed inte får ta del utav uppdateringarna köper jag inte heller... Inte säker men jag kan tänka mig att 90% utav alla med datorer har tillgång till internet.

Folk som har problem med för mycket nytt på en gång får det istället mycket enklare och alla kommer in i de nya uppdateringarna.
Mm, som linux.

Lounge: Windows 8 är ju vidrigt. Om 10 blir liknande det kommer det garanterat floppa. Har windows 7 och är nöjd med det.
Använder mest Win7 Sp 1. Fast mitt favo-OS är fortfarande Win XP Pro Sp3. Avskyr att de plockade bort hela startmenyn på Win 8. Minns att jag var tvungen att surfa fram infon på nätet hur fan man stängde av datorn. Hittade ju inte ens avstängningsknappen.  Rodnar  Hade ju tom svårt att få fram skrivbordet på datorn. Rodnar   Tumme ned

stortrollet: Vågar sätta en slant på att de kör LINUX. Problemet med LINUX är att BANK ID slutar stödja LINUX fr o m 1 jan -15. Så för dom som i fortsättningen vill köra LINUX måste samtidigt ha möjligheten till mobil inloggning.
Högerklicka på startknappen istället baraGlad


stortrollet: Problemet med LINUX är att BANK ID slutar stödja LINUX fr o m 1 jan -15. Så för dom som i fortsättningen vill köra LINUX måste samtidigt ha möjligheten till mobil inloggning.
Vilket inte direkt är ett problem, det är ganska skönt att slippa skiten på datorn.


stortrollet: Vågar sätta en slant på att de kör LINUX
Tror dock inte att siffrorna stämmer.
Varannat os från w brukar ju bli bra, och då räknar jag inte server produkterna osv, men från W 2000;

W 2000 - Bra
W ME - Skit
W XP - Bra 
W Vista - Skit
W 7 - Bra
W 8 - Skit
W 10 - Bra?


Jag sitter på W 7 sedan 2010-2011 nånting, kommer förmodligen uppdatera till W 10 inom ett år om det får bra kritik. (Iom att det blir gratis för oss som har W7 eller W8-licens) :-)