Aviseringar
Rensa alla

Kommunism är den ideologin som har dödat mest.


Ämnesstartare

vikingen: Syftade enbart på att kommunism och nazism spelar ungefär i samma division.

Det  var du som hyllade Nordkorea, för att förtydliga. Och nej.


   
SvaraCitera

zalander95:

okeeeeeej
då är inte nationalister och nazister samma sak

Nazister är nationalister men alla nationalister behöver inte vara nazister. Kommunister är vänster men alla vänsterpartister är inte kommunister, de kommunister jag vet om tycker att vänstern driver för mesig politik och röstar på kommunistiska partiet som däremot är kommunister. 


   
SvaraCitera

Nachac: Det var du som hyllade Nordkorea, för att förtydliga. Och nej.

Jag har inte "hyllat" Nordkorea och kommunismen utan jag tog Nordkorea som ett skräckexempel på hur kommunism och militärdiktatur kan gå hand i hand. Kan du ta något exempel på något land som är kommunistiskt där demokrati råder med fria val?

För övrigt - även om Sjöstedt med det svenska kommunistpartiet "Vänsterpartiet" skulle få 51% eller tom 100% av rösterna i ett kommande riksdagsval så har jag väldigt svårt att tänka mig att Sverige skulle förvandlas till en kommunistisk militärdiktatur så länge som Sverige är med i EU och EU existerar. Så i praktiken skjuter (V) med lösa skott.   Skadeglädje    Tumme upp
Dvs (V) är i princip bara ett parti som spelar ett spel för gallerierna.  Skadeglädje


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

vikingen: Jag har inte "hyllat" Nordkorea

vikingen: Så länge ebolaviruset stannar i Afrika så bryr jag mig inte. Nordkorea är ett praktexempel som för några dagar sedan stängde alla gränser/infarter in i landet så ingen människa kan numera komma in i landet eftersom de är rädda för att få in smittan.
HURRA för Nordkorea.

Det här är typexempel på totalitärt styre. Du klagar på kommunister som stödjer en demokratisk, kollektivistisk ideologi som hittills inte fallit väl ut, när du själv gör tummen upp till reellt totalitärt beteende.

vikingen: För övrigt - även om Sjöstedt med det svenska kommunistpartiet "Vänsterpartiet" skulle få 51% eller tom 100% av rösterna i ett kommande riksdagsval så har jag väldigt svårt att tänka mig att Sverige skulle förvandlas till en kommunistisk militärdiktatur så länge som Sverige är med i EU och EU existerar. Så i praktiken skjuter (V) med lösa skott.

Vänsterpartiet är inte kommunistiskt, så den som skjuter med lösa skott är du, och det är inte mycket till pistol du har.


   
SvaraCitera

Nachac: Så länge ebolaviruset stannar i Afrika så bryr jag mig inte. Nordkorea är ett praktexempel som för några dagar sedan stängde alla gränser/infarter in i landet så ingen människa kan numera komma in i landet eftersom de är rädda för att få in smittan.
HURRA för Nordkorea.

Det här är typexempel på totalitärt styre. Du klagar på kommunister som stödjer en demokratisk, kollektivistisk ideologi som hittills inte fallit väl ut, när du själv gör tummen upp till reellt totalitärt beteende.

Jag vet inte om vi tycker "lika eller olika" vad beträffar Nordkoreas Ebola initiatiiv men läs gärna mitt inlägg till ISOLA:
http://ungdomar.se/forum/thread/ebola/13275997#forum_post_id-13275997

Nachac: Vänsterpartiet är inte kommunistiskt, så den som skjuter med lösa skott är du, och det är inte mycket till pistol du har.

Jag vet att väldigt många kommunister, KP, SKP, KFMLR mfl vill kalla sig för socialister eftersom ordet "kommunism" har fått en dålig klang med tanke på gamla Sovjet, Nordkorea, Vitryssland, Albanien, Kuba osv men det gör ju inte (V) mindre kommunistiskt eftersom kanske 85% av deras väljare tillhör dessa kommistiska grupperingar. (V) måste ju följa sina väljares önskemål. Tumme ned


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

vikingen: Jag vet att väldigt många kommunister, KP, SKP, KFMLR mfl vill kalla sig för socialister eftersom ordet "kommunism" har fått en dålig klang med tanke på gamla Sovjet, Nordkorea, Vitryssland, Albanien, Kuba osv men det gör ju inte (V) mindre kommunistiskt eftersom kanske 85% av deras väljare tillhör dessa kommistiska grupperingar. (V) måste ju följa sina väljares önskemål.

Du har fel. Vänsterpartiet kallar sig inte kommunister för att de inte är kommunister och långtifrån åttiofem procent (lulz) av deras väljare är kommunister. Vänsterpartiet är socialdemokrater.


   
SvaraCitera

Nachac: Du har fel. Vänsterpartiet kallar sig inte kommunister för att de inte är kommunister och långtifrån åttiofem procent (lulz) av deras väljare är kommunister. Vänsterpartiet är socialdemokrater.

Att det finns sossar som röstar på (V) ifrågasätter jag inte. Men merparten av de som röstar på (V) skulle egentligen röstat på kommunistpartier om de kommit över 4% i riksdagsvalet men eftersom de inte vill slänga bort sin röst så röstar de istället på (V).

Samma sak är det med (SD). Betydligt färre skulle rösta på Svenskarnas Parti resp Nationaldemokraterna men eftersom de är så få till antalet i Sverige så röstar de hellre på (SD) i riksdagsvalet. En mycket liten extremgrupp röstar på (SP) resp (ND) i riksdagsvalet.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

vikingen: Att det finns sossar

Inte sossar, socialdemokrater. Sossarna är inte socialdemokrater.

vikingen: Att det finns sossar som röstar på (V) ifrågasätter jag inte. Men merparten av de som röstar på (V) skulle egentligen röstat på kommunistpartier om de kommit över 4% i riksdagsvalet men eftersom de inte vill slänga bort sin röst så röstar de istället på (V).

Samma sak är det med (SD). Betydligt färre skulle rösta på Svenskarnas Parti resp Nationaldemokraterna men eftersom de är så få till antalet i Sverige så röstar de hellre på (SD) i riksdagsvalet. En mycket liten extremgrupp röstar på (SP) resp (ND) i riksdagsvalet.

I båda fallen är det en liten minoritet som är kommunister respektive nazister, även om det i ena fallet inte är ett kommunistiskt parti och i andra är ett nazistiskt.


   
SvaraCitera

Nachac: Inte sossar, socialdemokrater. Sossarna är inte socialdemokrater.

Vad är sossarna om inte socialdemokrater?

Nachac: I båda fallen är det en liten minoritet som är kommunister respektive nazister, även om det i ena fallet inte är ett kommunistiskt parti och i andra är ett nazistiskt.

Jag misstänker ju starkt att antalet kommunister är fler i Sverige än antalet nazister. Kommunisterna kan nog räknas i kanske 50.000 (ren gissning) men antalet nazister är nog säkerligen under hundra (enl vad jag vill minnas att Rikspolissyrelsen har gått ut med).


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

vikingen: Vad är sossarna om inte socialdemokrater?

Socialliberaler.

vikingen: Jag misstänker ju starkt att antalet kommunister är fler i Sverige än antalet nazister.

Med största sannolikhet, ja, innebär inte att de utgör den absoluta majoriteten av Vänsterpartiets väljarkår.

vikingen: men antalet nazister är nog säkerligen under hundra

Åh, nä.


   
SvaraCitera

Nachac: Socialliberaler.

Mycket glad

Jag undrar vad Palme, Sträng, Persson och Lövén och compani skulle tycka om att bli kallade för socialliberaler? Kanske dags att (S) går ihop med (M) och bilda Sveriges största parti?   Tumme upp

Men visst, fakta är ju att (M) gått till vänster och (S) gått till höger. Det hade ju varit totalt otänkart för 50 år sedan att en vanlig arbetare... knegare... hade röstat på dåvarande Högerpartiet som sedan bytte namn till Moderaterna.

Nachac: Med största sannolikhet, ja, innebär inte att de utgör den absoluta majoriteten av Vänsterpartiets väljarkår.

85% var väl bara en ren gissning från min sida.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

vikingen: Jag undrar vad Palme, Sträng, Persson och Lövén och compani skulle tycka om att bli kallade för socialliberaler? Kanske dags att (S) går ihop med (M) och bilda Sveriges största parti?

Tror du på riktigt att partier har förblivit desamma ända sedan femtiotalet.

vikingen: 85% var väl bara en ren gissning från min sida.

En löjlig sådan.

vikingen: Men visst, fakta är ju att (M) gått till vänster och (S) gått till höger.

Moderaterna har inte gått särskilt mycket vänster i annat än retoriken, sossarna har däremot blivit något av en karbonkopia av dem.


   
SvaraCitera

Nachac: Tror du på riktigt att partier har förblivit desamma ända sedan femtiotalet.

Ja, jag tror ex inte att (C) dvs gamla "Bondepartiet" har ändrat sin filosofi nämnvärt mycket sedan 50-talet.

Nachac: En löjlig sådan.

Rimligtvis bör majoriteten av (V) röstarna vara kommunister eftersom de hette Vänsterpartiet Kommunisterna (VPK) innan 1990.

Nachac: Moderaterna har inte gått särskilt mycket vänster i annat än retoriken, sossarna har däremot blivit något av en karbonkopia av dem.

Mycket glad  Så talar en äkta VPKare  Mycket glad


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

vikingen: Ja, jag tror ex inte att (C) dvs gamla "Bondepartiet" har ändrat sin filosofi nämnvärt mycket sedan 50-talet.

Lustigt.

vikingen: Rimligtvis bör majoriteten av (V) röstarna vara kommunister eftersom de hette Vänsterpartiet Kommunisterna (VPK) innan 1990.

Jag var inte ens född då, så det känns ju rimligt.

vikingen: Så talar en äkta VPKare

Nej, så talar någon med koll.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

zalander95: Mao Zedong - 50 miljoner döda
Josef Stalin - 40 miljoner döda
Vladimir Lenin - 4 miljoner döda
Pol Pot - 2 miljoner döda
Mengistu Halle Mariam - 2 miljoner döda
Josip Broz Tito - 1 mijon döda

Dessa siffror kan bestridas på så många sätt. Och även idén att dessa samhällen var monoliter som toppstyrdes av någon närmast allsmäktig individ, vilket är BS.

Men visst, det dog 20-30 miljoner i den stora svälten i Kina. Samtidigt om man jämför med Indien (som på många sätt är en jämförbart land utvecklingsmässigt, men som satsade på marknadsekonomi) så har det svultit ihjäl åtminstone sju gånger så många människor där sedan självständigheten. Och hur många misstänkta kommunister har inte mördats av borgerliga regimer under 1900-talet? Femtio miljoner? 

Vem tror seriöst att det hade varit bättre om den andra sidan vunnit inbördeskrigen i Ryssland, Kina, Vietnam osv? Hela situationen var extrem. 

zalander95: Länder som styrs av kommunister idag: Nordkorea, Laos, Kina, Vietnamn, Cuba. En slump att dessa länder att dåliga?

De styrs inte av kommunister, mer än till namnet kanske. Och dessa länder är, förutom Nordkorea, inte anmärkningsvärt dåliga heller. Det finns många länder med liknande förutsättningar som är sämre sett till välfärd, välmående, ekonomi osv. 


   
SvaraCitera