Forumet - Kommunism, vad är det?

Kommunism, vad är det?

30830 0 146
Någon vänlig själ som kanske vill hjälpa mig lite med ett skolarbete?

Vi ska skriva en uppsats om en valfri ideologi, jag har valt kommunismen. Jag fattar verkligen inget när det kommer till politik, jag har inte överdrivna skills när det handlar om att söka på internet heller, så skulle någon kunna sammanfatta med enkla ord vad kommunismen handlar om, hur deras ideal samhälle ser ut och hur ekonomin ska skötas o.s.v.

Skulle va snällt om nån kunde förklara lite ^^
Att göra människor till kommunister är inte så svårt, att göra kommunismen mänsklig är däremot svårare

Fast det ska egentligen vara socialister och socialismen [crazy] och dessutom håller jag inte men han e en cool snubbe [crazy]

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


eller var [zzz]

Spana också in:

Några viktiga punkter inom kommunism:

1. Kommunister är internationalister

2.Kommunismen tror inte på landsgränser

3.Kommunismen respekterar inte att folk har olika kulturer

4.Kommunismen vill förbjuda all religion

5.Kommunister vill ta från de rika (spelar ingen roll ifall de jobbat hårt för att bli rika) och ge till de fattiga (spelar ingen roll ifall de medvetet gjort vissa handlingar som leder till fattigdom)

6.Kommunismen respekterar inte att det finns olika folkgrupper i världen och att majoriteten av alla människor i världen föredrar att leva med sina egna.

7.För att lyckas med sina mål vill kommunister ha en "revolution" där "folket" (arbetarklassen) tar de rikas pengar genom våld och styr världen.

8.Kommunismen tror inte på genetik

9.Många kommunister tror att biologiska faktum som ras och kön är "sociala konstrukter" som ondskefulla kapitalister kommit på.

10. Kommunister vill att regeringen ska styra alla företag i landet (iallafall tills alla länder i världen är kommunistiska)

11.Alla försök till kommunism hittills har lett till diktatur

12. Kommunistiska regeringar i Sovjetunionen, Kina, Sydamerika och andra delar av Asien har mördat miljontals av sina egna invånare för att de inte höll med regeringen.

13.Kommunism är ondska
wastedp0tential:

g fattar verkligen inget när det kommer till politik, jag har inte överdrivna skills när det handlar om att söka på internet heller


För att inte få en vriden bild - vilket du får här. Föreslår jag att du lär dig hur man använder google, klickar dig in på en wikipedia länk och lär dig politik. [tired]
Jag tycker verkligen du ska försöka hitta bättre fakta än att fråga på ett ungdoms forum, för ingen på denna hemsida är neutral i sina åsikter om kommunism. Du kommer att få höra att kommunismen är dåligt, och att det är en underbar ideologi. Försök istället att hitta en hemsida som är något sådär neutral, som e.x nationalencyklopedin. Annars kan du låna böcker från biblioteket och fråga då efter en neutral bok.

Om du inte riktigt förstår vad jag menar med neutralt, så har jag ett exempel: Om du vill få fram fakta om Högerextremister så ska du självklart inte leta på hemsidor så som Expo eller ungvänster. Du vill försöka hitta en hemsida som inte gör vinst på att skriva dåligt eller bra om e.x kommunismen, utan i ren fakta som inte är vinklad för att vinna din åsikt på något sätt.

Försök också att vara källkritisk, kolla var faktan kommer ifrån.
wastedp0tential:

Skulle va snällt om nån kunde förklara lite ^^


Akta dig för förklaringarna du får här.

De flesta på UM är antingen väldigt anti-kommunism (som t.ex. nortexius, som du inte ska lyssna på oavsett då han bara pratar massa strunt) eller väldigt pro-kommunistiska (där hamnar väl även jag egentligen). Finns ett par som är neutrala, men det är svårt att veta vad man ska tro på.

En väldigt kort sammanfattning som de flesta kan hålla med om är dock att det är ett klasslöst och statslöst samhälle där produktionsmedlen (alltså fabriker och dylikt) ägs gemensamt av folket, och att man följer devisen "Av varje efter förmåga, till varje efter behov". Alltså att man gör vad man kan för att hjälpa till och får vad man behöver för att kunna leva. Kommunismen är platt politiskt sett, och ingen ska ha mer politisk eller ekonomisk makt än någon annan.

Här finns en hel del bra information:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kommunism