Forumet - Kommunister i framtidens svenska regering

Kommunister i framtidens svenska regering

1132 0 99
Mona Sahlin är enligt mig en usel och farlig politiker. Hon är ohederlig, motsägelsefull, obegåvad och svenskfientlig. Men det är bara att inse faktum: svenska folket har bestämt sig för att de vill ha en socialistisk regering igen, och därför så kommer Mona bli statsminister. Med det i åtanke, så blev jag väldigt glad för någon månad sedan, då det verkade som att hon stängde dörren för vänsterpartiet kommunisterna. Socialdemokrater utblandat med miljöpajaser kan väl knappast bli någon bra regering, men bättre än en regering utblandad med kommunism, nationalsocialism eller andra människofientliga ideologier.

Men nu, bara för några dagar sedan, så har Mona Sahlin bestämt sig för att bilda en framtida regering tillsammans med kommunisten tillika Leninisten Lars Ohly. Det var endast 3-4 år sedan Ohly slutade kalla sig för kommunist. 2005 var året, om jag inte minns fel. Folk har säkerligen redan glömt bort hans ”forna” öppet anti-humana inställning.

Här följer några anmärkningsvärda uttalanden som Ohly gjord;

Ohly:

Marxism-leninismen är ett bra, riktigt och viktigt begrepp.


Ohly:

Det kan vara så att inskränkningar av de demokratiska fri- och rättigheterna är den enda möjligheten för arbetarklassen


Ohly:

När upphörde de socialistiska staterna i Östeuropa att spela en positiv roll för den västeuropeiska arbetarklassen inställning till socialismen?


Ohly:

… i ett samhälle som vårt där kommunisterna framställs som odemokratiska, Sovjetunionen som en diktatur…


Ohly:

Kuba är ett fantastiskt exempel på hur man under mycket fattiga förhållanden kan uppnå folkligt deltagande och ekonomisk rättvisa.


---

Lite om vänsterpartiets smutsigt blodröda historia

Då förtryckarstaten Sovjetunionen anföll Finland under andra världskriget, tog Sveriges samlade politikerkår avstånd från Sovjets handlingar och uppmanade till solidaritet med grannlandet Finland. Sveriges Kommunistiska Parti (vänsterpartiet) var det enda parti som istället slöt upp bakom Sovjet och försvarade invasionen.

När Nazityskland ockuperade Norge under andra världskriget stödde Sveriges Kommunistiska Parti ockupationen. Ett tydligt tecken på hur nära kommunismen ligger fascismen. Stödet baserades på att Hitler och Stalin fortfarande var i förbund med varandra.

Vänsterpartiets ledare under åren 1975-1993, Lars Werner, fick sin politiska utbildning i Sovjet.
Werner stödde det sovjetiska förtrycket ända tills det brakade samman. Werner har på senare tid blivit särskilt uppmärksammad för sina positiva yttranden om Stalin. Vid ett minnesmöte för den döde Stalin 1953, yttrade Werner på följande sätt:

Werner:

Stalin har varit läraren och ledaren inte blott för Sovjetunionens folk, utan för arbetarklassen i alla världens länder. I vårt partis fortsatta arbete måste vi bättre än hittills utnyttja och i handling omsätta Stalins lära. Lenin och Stalin är och förblir också den svenska arbetarklassens främste lärare


Werner och hans efterträdare, Gudrun Schyman, har båda varit aktiva i Leninistiska förbund. Vänsterpartiet tog bort biten ”kommunisterna” ur partinamnet först på 90-talet. Vänsterpartiet har genom årens gång både beundrat och samarbetat med Stalins Sovjet och Maos Kina.

Offer för den kommunism som vänsterpartiet kommunisterna samarbetat med och beundrat:

Josef Stalin: 42 miljoner
Vladimir Lenin: 4 miljoner
Fidel Castro: två-femhundratusen

Med tanke på all denna skit, så anser jag att vänsterpartiet inte har något att göra i vår riksdag. Jag förstår mig inte på människor som väljer att rösta på vänstern och stödja kommunismens förtryck. Att ha en dåre med utopiska samhällsidéer och öppet antidemokratiska åsikter som någon slags minister i vår framtida regering, är givetvis ruskigt skrämmande. Uttryck era åsikter om detta – och ha en trevlig dag [y]

---

http://sv.wikiquote.org/wiki/Lars_Ohly

http://studiomannen.wordpress.com/2005/10/26/citat-fran-ch-hermansson-och-lars-w...

http://www.contra.nu/kommentar9835.html
Blade Runner:

Men det är bara att inse faktum: svenska folket har bestämt sig för att de vill ha en socialistisk regering igen, och därför så kommer Mona bli statsminister.


Det finns inga socialistiska riksdagspartier, utom möjligen vänsterpartiet.

Blade Runner:

tillsammans med kommunisten tillika Leninisten Lars Ohly. Det var endast 3-4 år sedan Ohly slutade kalla sig för kommunist.


Som du själv skriver så är han inte kommunist längre.

Blade Runner:

Kuba är ett fantastiskt exempel på hur man under mycket fattiga förhållanden kan uppnå folkligt deltagande och ekonomisk rättvisa.


Tja, detta är ju egentligen rätt på ett sätt. Kuba sköts iförsig vedervärdigt och har ett stort demokratiunderskott, men de har inte lika enorma ekonomiska orättvisor som många västerländska länder och under omständigheterna väl fungerande social service.

Blade Runner:

Jag förstår mig inte på människor som väljer att rösta på vänstern och stödja kommunismens förtryck.


Såvitt jag vet har inte vänsterpartiet något speciellt stalin-stöd nuförtiden. Partier kan förändras under årens lopp, och på samma sätt som Sverigedemokraterna inte längre är ett rasistiskt parti i sig (som de var för en tio-femton år sedan).
Stringburka:

Det finns inga socialistiska riksdagspartier, utom möjligen vänsterpartiet.


Socialdemokraternas ideologi är åtminstone på pappret klart socialistisk. Partiet vill skapa jämlikhet mellan samhällsklasser och för att uträtta det, vill de skapa en förmyndarstat, där medborgarna själva inte har så mycket ansvar för det solidariska.

Stringburka:

Som du själv skriver så är han inte kommunist längre.


Jag skrev inte att Ohly inte är kommunist längre. Ohly gick själv ut med att han slutat kalla sig kommunist på grund av att "begreppet innebär problem, vilket han överraskades av". Han menar att han slutar kalla sig kommunist för att hans parti ska få större trovärdighet och kunna få ut dess budskap till fler. Ohly har dock, så vitt jag vet, aldrig tagit avstånd från kommunismen.

Stringburka:

Tja, detta är ju egentligen rätt på ett sätt.


Det råder ingen särskild ekonomisk rättvisa där och har aldrig gjort. Att de har allmän sjukvård och många läkare gör det inte särskilt ekonomiskt rättvist.
De som företrädde regeringen var alltid kraftigt privilegierade av regimen. Dessutom så har kubaner med konvertibel valuta det mycket bättre ställt än andra kubaner. Sen så är såklart mer eller mindre fullgradigt statligt ägande av allt motsatsen till ekonomisk rättvisa, eftersom en regering sällan till aldrig är kapabel att bedöma vem som gjort sig förtjänt av vad. Rättvisa är inte lika med att alla ska få ut samma resurser hela livet. Rättvisa är att ge alla likvärdig chans till att göra sig själv framgångsrik. Något som inte kan sägas om Kuba. Kuba har större orättvisor och dessutom så bygger det mesta av deras välfärd på bistånd och inte egen ansträngning från regimen.

Stringburka:

Såvitt jag vet har inte vänsterpartiet något speciellt stalin-stöd nuförtiden.


Kanske inte. Men partiet besitter fortfarande idéer om utopiskt samhällskick och är övertydligt pro-kommunistiska.

Stringburka:

och på samma sätt som Sverigedemokraterna inte längre är ett rasistiskt parti i sig (som de var för en tio-femton år sedan).


Det finns en väsentlig skillnad här, som gör din parallell ogiltig.
Vänsterpartiet har varit uttalat kommunistiskt under större delen av dess existens. Det är fortfarande nedlusat av kommunister och för åtminstone socialistisk extremvänster-politik.
Det gör det svårt att inte se vänsterpartiet som ett fortfarande kommunistiskt parti med nedblodade händer. Partiet har också handlat i kommunismens namn och på allvar varit ansvarigt för brott mot mänskligheten. De så kallade kirunasvenskarna är ett övertydligt exempel på det.

Sverigedemokraterna har, så vitt jag vet, aldrig haft en uttalat rasistisk politik. När det gäller Sd:s historia, så menar många att de härstammar från den nazistiska rörelsen, vilket är felaktigt. Sd kan till viss del spåras i BSS, som inte heller var en uttalat rasistisk organisation. Rörelsen hade i princip identiskt handlingsprogram som Sd. Jag tror att väldigt få intellektuella på allvar kan hävda att Sd:s politik någonsin varit rasistisk. Har Sd någonsin varit rasistiskt, så är de det även nu, eftersom deras politik är i princip identisk med den de förde på 80- och 90-talet. Observera också att BSS inte härstammade i den nazistiska rörelsen. BSS var en så kallad "extremnationalistisk" rörelse som härstammade ur de moderna nationalistiska rörelserna, som var de som övergav de rasbiologiska idéerna redan innan Socialdemokraterna gjorde det.

Spana också in:

Oroa dig inte då raset nu kommer bli ett faktum för vänsterpartiet tack vare att de i det stora hela har valt att överge sin ekonomiska politik och bilda allians med socialdemokraterna och miljöpartiet. Makten är tydligen viktigare än sina egna värderingar. Ta bara miljöpartiet och vänsterpartiet. På hur många områden är de överens? Miljöpartiet är ett långt mer borgerligt parti än vad Ohlys kommunistparti är.

Nej hoppas verkligen inte att svenska folket är så korkade så de röstar in "de rödgröna" i nästa val som de nu heter. Vilket mestadels låter som ett dåligt fotbollslag.
Evil Conduct:

Hellre kommunister än skiten vi har idag


Varför det?
Skiten vi har idag har givit oss arbetstagare större självbestämmande över vår egen ekonomi, gentemot den förra, mer socialistiska regeringen. Plus att kommunistiska samhällen som Sovjet genomgått mycket tyngre ekonomiska kriser än vad vi behövt genomgå.
Ohly kan ju fan inte vara marxist eftersom han inte förespråkar en arbetarrevolution pch att dra gamla kopplingar mellan dagens VP som är som sossarna var på sjuttiotalet och SKP som var den svenska fraktionen i KOMINTERN.

Blade Runner:

Gudrun Schyman


Var ju inte det minsta radikal, Anders Borg har ju fan varit anarkist så att hävda till en massa ungdomssynder är ju meningslöst.

Andy91:

kommunistiska projekt


Kommunismen som leninistiskt begrepp har ju aldrig existerat utan bara ett förstadie.

Blade Runner:

gentemot den förra, mer socialistiska regeringen


Att du kallar Perssons regering som socialistisk med tanke på hur mycket den privatiserade är ju ren idioti.

Blade Runner:

Socialdemokraternas ideologi är åtminstone på pappret klart socialistisk


NEJ!, De har bland annat tagit bort delen i sitt manifest som förespråkar att makten över produktionsmedlen slutligen ska överföras i arbetarnas händer vilket är det viktigaste målet för ett socialistgiskt samhälle. detta skedde redan för 5-10 år sedan.

Blade Runner:

Josef Stalin: 42 miljoner


Dessa siffror använder sig av Robert Service siffror för antalet döda i GULAG som han sedan efter sovjetunionens kollaps omvärderat.
Vill du hacka på "blodiga diktatorer" borde du btw nämna Mao över Stalin då han beräknas "vara skyldig" till fler döda.

Blade Runner:

Mona Sahlin är enligt mig en usel och farlig politiker. Hon är ohederlig, motsägelsefull, obegåvad


Håller absolut med där.

Blade Runner:

Plus att kommunistiska samhällen som Sovjet genomgått mycket tyngre ekonomiska kriser än vad vi behövt genomgå.

Chickfactor:

Kommunismen som leninistiskt begrepp har ju aldrig existerat utan bara ett förstadie.


Kommunism kan inte lyckas eftersom människor är bara solidariska när "någon annan" skall betala, helst en annonym överklass med "oändliga" resurser. Samtliga förstadier som du kallar det har misslyckats för att makt, girighet och paranoia satt käppar i hjulen. Människor klarar inte av kommunism, det är bara fånigt att försöka.
Andy91:

Kommunism kan inte lyckas eftersom människor är bara solidariska när "någon annan" skall betala, helst en annonym överklass med "oändliga" resurser. Samtliga förstadier som du kallar det har misslyckats för att makt, girighet och paranoia satt käppar i hjulen. Människor klarar inte av kommunism,


Den auktoritära socialism som har genomförts och som ungefär sett likadan ut på alla ställen där den har försökt genomföras har inte funkat speciellt bra vilket jag dock mer ser som resultat av onödig centralstyrning än av socialismen som sådan.

de dåliga skördarna som ligger bakom de flesta dödsfallen här är ju bara resultatet av en alltför snabb och intensiv kollektivisering av landsbygden där många fattiga småbönder anklagades för att vara kulaker och skickades till arbetsläger. Och en ovilja att inse problemet från centralt håll inte av socialismen som sådan.

Paranoian, övervakningarna och avrättningarna är ju bara ett resultat av paranoida ledare det är oftast en naturlig följd av en auktoritär socialism men det är inte en följd av en socialism som bygger på subsidiaritetsprincipen och direktdemokrati dvs där allt inte styrs på ett centralt plan för att sedan kunna avskaffa staten som sådan och träda in i den kommunistiska samhällsformen.
Andy91:

"någon annan" skall betala, helst en annonym överklass med "oändliga" resurser. Samtliga förstadier som du kallar det har misslyckats för att makt, girighet och paranoia satt käppar i hjulen. Människor klarar inte av kommunism, det är bara fånigt att försöka.


Egoism finns, ja. Tror du att de flesta skulle välja att frivilligt arbeta för någon om de hade ett val? Enligt din teori om att alla är för själviska så skulle ingen vilja det. Du säger emot dig själv. Att arbeta ko-operativt är ett själviskt val.

Kapitalism kan endast existera nu på grund av tvång (skatter, räntor m.m). Det går inte att starta upp alternativ då staten hindrar en. Kapitalism skulle inte kunna fungera utan en stat och har aldrig heller gjort det.
Chickfactor:

Det spelar för övrigt ingen roll om den vanliga människan inte är solidarisk eller inte eftersom han förlorar på en samhällsform där en stor del av den lön han borde få för det han tillverkar går direkt till företagets aktieägare istället för till honom.


Wups, du hann skriva före. [crazy]
Chickfactor:

inte funkat speciellt bra


Chickfactor:

är ju bara


Marginalisera inte folkmord.

Problemet är ju att direktdemokrati bygger på att folk är politiskt aktiva och pålästa. Folk i allmänhet har ju dock ingen jävla koll alls och är därmed lättmanipulerade och istället ett hot mot demokratin. Trenden är ganska tydlig, generellt röstar välutbildade och pålästa på högern och mindre välutbildade eller pålästa på vänstern.

Att rösta vänster menar jag inte nödvändigtvis som något dåligt, men det tyder ju på att vänstersympatisörer vill ha en stark stadsmakt som "tar hand" om medborgarna, och mer välutbildade vill ta sina beslut själva och vill ha en liberal och kapitalistisk stat.

Därmed faller ju den kommunistiska modellen. Arbetare vill inte ha en fri direktdemokrati som kräver politiskt engagemang, de vill sköta sitt och ha en humanitär elit som styr för fokets bästa.
Tennsoldaten:

Egoism finns, ja. Tror du att de flesta skulle välja att frivilligt arbeta för någon om de hade ett val? Enligt din teori om att alla är för själviska så skulle ingen vilja det. Du säger emot dig själv. Att arbeta ko-operativt är ett själviskt val.


De flesta som arbetar för någon annan är kapitalister. De säljer en vara, sin tid, till högsbjudande. Jag tror att de flesta innom tex kommunal vård skulle säga upp sig på 1 sekund om det fick ett jobb med högre lön i ett privat företag.

Tennsoldaten:

Kapitalism kan endast existera nu på grund av tvång (skatter, räntor m.m). Det går inte att starta upp alternativ då staten hindrar en. Kapitalism skulle inte kunna fungera utan en stat och har aldrig heller gjort det.


Hela ditt inlägg är så korkat att jag nästan svimmar. Du har uppenbarligen ingen aning om vad du snackar om, viket bara bevisar mitt tidigare inlägg.

Chickfactor:

Det spelar för övrigt ingen roll om den vanliga människan inte är solidarisk eller inte eftersom han förlorar på en samhällsform där en stor del av den lön han borde få för det han tillverkar går direkt till företagets aktieägare istället för till honom.


Jag förstår att du menar att företag endast borde existera för att sysselsätta medborgarna, inte för att skapa stora överskott till vissa idivider. Dock är det dessa individers överskott som skapar investeringskapital för forskning och viljan att starta nya företag som kan anställa ännu fler merabetare. I en kommunistisk stat kan inte ett system med löner eller anställning tillämpas alls, man måste komma på andra lösningar. Annars blir det bara en dålig form av kapitalism med en arbetarklass och en politisk överklass i alla fall.