Forumet - Kompis försvunnen. Lite mitt fel. :(

Kompis försvunnen. Lite mitt fel. :(

5746 0 80
Jag misstänker att jag lyckats få en kompis att försvinna. Känner mig i alla fall väldigt skyldig.

Ska försöka fatta mig kort:
Igår kväll så berättade en kompis för mig att han var homosexuell, vi pratade lite om det och en stund senare försökte han kyssa mig. [shake] Jag avböjde och han rusade därifrån. Jag försökte sen få tag på honom utan att lyckas, till slut fick jag ett sms där han skrev att han aldrig mer ville träffa mig. Tänkte inte så mycket på det då utan tänkte att vi får prata senare när det lagt sig lite.

När jag vaknade i morse upptäckte jag att hans mor försökt nå mig ett flertal gånger under natten så jag ringde upp henne och då visade det sig att han inte varit hemma på hela natten och hans mobil var avstängd. Så nu har jag under förmiddagen åkt runt och letat på alla tänkbara ställen han skulle kunna vara på utan att hitta honom och ingen tycks ha sett till eller hört något ifrån honom.

Nu vet jag inte vad jag ska göra så nu sitter jag här och känner mig rätt kass. Jag har heller inte vågat berätta för hans föräldrar vad som hände här eftersom han sa att jag var den första han berättade sin hemlighet för. Borde jag tala om det för dem? Misstänker också att polisen hör av sig snart så de kanske också vill ha den informationen men jag är rädd för att förvärra det ytligare för honom.

Att han är sjukskriven ifrån jobbet på grund utav sin psykiska ohälsa sen ett tag tillbaks gör mig inte lugnare. Är hemskt att tänka så men jag är livrädd att ha inte ens är vid liv. Fan ta mig om jag lyckats göra det än en gång. [shake]

Vad fan skulle han på mig att göra! [sad] Kanske inte finns så mycket att svara, ville väl mest skriva av mig men ett par frågor fick jag väl med.
Om du vänligt avböjde så är det ju inte ditt fel. Vad skulle du gjort? Du kunde ju inte veta vad som skulle hända. Han kommer nog fram men det är ju smått oroande när det är så förbannat kallt.

Du kan ju berätta för föräldrarna att han rusade ifrån dig för att han var upprörd över något. Du behöver väl inte vara jättespecifik. Förhoppningsvis kommer an fram snart och allting löser sig.

Surt äre dock

Spana också in:

Tycker du ska berätta sanningen, eller uttrycka sanningen smidigt, om du inte vill berätta just precis att han kom ut som homo. Men om han verkligen är borta och kan vara i problem av något slag spelar det ju ingen roll om det blir genant eller något sånt för honom, bara han kommer fram?
Om risken finns att det har hänt något med honom så tycker jag att du borde berätta, det viktiga är att dom vet vad som hände och att han kommer fram. Du kan säga att dom inte behöver nämna det för honom och tror att dom kommer förstå. Men sluta inte att försöka få tag på honom, av erfarenhet kan jag säga att man brukar ge sig efter ett tag och svara på telefonen. Och kom ihåg att det inte är ditt fel, du kan inte göra något åt att du inte gillar honom på samma sätt.
Idoufe:

men vill säga att jag hoppas att det blir bra och ej händer dumheter.


Tack!

Blåbärt:

Vad skulle du gjort?


Vet inte, har också tänkt så och det är väl rätt. Enda jag kan tänka mig jag kunde gjort annorlunda är väl att gått efter honom direkt och inte sitta kvar där chockad i soffan som ett fån. Men tveksamt om det gjort någon skillnad.Blåbärt:

Han kommer nog fram men det är ju smått oroande när det är så förbannat kallt.


Ja, det var över 20 minus i natt så var han utomhus så känns det sådär lovande. :(

sötnos:

Men om han verkligen är borta och kan vara i problem av något slag spelar det ju ingen roll om det blir genant eller något sånt för honom, bara han kommer fram?


Tänkt så också så jag får nog ta och berätta. I alla fall för polisen om de hör av sig, sitter jag och ljuger eller undanhåller information kan de ju bli misstänksamma. Men det känns lite jobbigt att tala om sånt för folk när han inte själv gjort det.
Du har hur som helst ingen skuld i det hela då du skötte situationen så gott du kunde.

Du kanske ska berätta för polisen om du blir frågad, men jag skulle inte berätta för hans föräldrar om jag inte kände dem så bra att jag kunde vara säker på att det inte blev en negativ reaktion.
El Guaje:

Tänkt så också så jag får nog ta och berätta. I alla fall för polisen om de hör av sig, sitter jag och ljuger eller undanhåller information kan de ju bli misstänksamma. Men det känns lite jobbigt att tala om sånt för folk när han inte själv gjort det.


Kommer gå bra. [love]
ladysmurf:

Men sluta inte att försöka få tag på honom, av erfarenhet kan jag säga att man brukar ge sig efter ett tag och svara på telefonen.


Känns lite tröstlöst efter över 100 samtal men du har rätt, får inte ge upp. Är väl det enda jag kan göra för tllfället. Åka omkring och leta känns helt meningslöst då jag letat överallt flera gånger.

ladysmurf:

Och kom ihåg att det inte är ditt fel, du kan inte göra något åt att du inte gillar honom på samma sätt.


Tack, nej det är det egentligen inte men om det skulle visa sig att han inte ens är vid liv så känns det väldigt tungt att jag inte gjorde något så enkelt som att besvarade det där. [shake]Men visst, känslor kan man ju inte styra över så.

framtidstron är död:

men jag skulle inte berätta för hans föräldrar om jag inte kände dem så bra att jag kunde vara säker på att det inte blev en negativ reaktion.


Nej jag är lite rädd för deras reaktion. Men nu börjar jag tro att hans mamma börjar misstänka att jag undanhåller något och har något med hans försvinnande att göra så jag får nog försöka tänka ut något sätt att berätta det på för dem.
El Guaje:

så känns det väldigt tungt att jag inte gjorde något så enkelt som att besvarade det där. [shake]Men visst, känslor kan man ju inte styra över så.


Men alltså..

1. Du ville inte kyssa honom då du antagligen inte känner likadant, helt naturligt

2. Hur skulle du veta att det skulle sluta upp såhär?

3. Det skulle skett ändå förr eller senare för en stabil människa går ej och kolar vippen efter en sådan händelse.

Du har inte gjort något något fel. Hoppas på det bästa.. berätta allt för polisen. Ring, ring. Han blir nog glad av det om han svarar.
El Guaje:

en nu börjar jag tro att hans mamma börjar misstänka att jag undanhåller något och har något med hans försvinnande att göra så jag får nog försöka tänka ut något sätt att berätta det på för dem.


Annars berättar du bara för polisen och säger att hans föräldrar inte bör få reda på det, och fortsätter undanhålla det för mamman?
Samtidigt så kanske de som vettiga människor bör, tycker att det är är en liten pissgrej att han är homosexuell nu när de fruktar för hans liv och kan bemöta honom vid eventuell kontakt med att förklara att det inte gör det minsta för dem.

El Guaje:

men om det skulle visa sig att han inte ens är vid liv så känns det väldigt tungt att jag inte gjorde något så enkelt som att besvarade det där.


Du hade ju ingen aning om vad som skulle följa det hela, och oavsett om du hade det skulle du ju inte kunna låtsas besvara det i evigheter och då skulle reaktionen kunna bli ännu starkare. Så det skulle bara snurra till det ännu mera.
El Guaje:

Är väl det enda jag kan göra för tllfället. Åka omkring och leta känns helt meningslöst då jag letat överallt flera gånger.


Ja det är nog ganska svårt att lista ut vart han kan vara. Försätt ring! Prova skicka uppmuntrande sms också, han kanske läser smsen och blir på bättre humör.

El Guaje:

Tack, nej det är det egentligen inte men om det skulle visa sig att han inte ens är vid liv så känns det väldigt tungt att jag inte gjorde något så enkelt som att besvarade det där. Men visst, känslor kan man ju inte styra över så.


Nej exakt, man kan inte kontrollera sina känslor tyvärr.
Lounge fact:

3. Det skulle skett ändå förr eller senare för en stabil människa går ej och kolar vippen efter en sådan händelse.


Nej jag misstänker att det varit nära ett flertal gånger den senaste tiden att han avslutat sitt liv men så började vi umgås igen och han verkade bli gladare, synd att han tycks ha missuppfattat en del bara. Nu när han insåg hur det egentligen låg till kanske han gav upp helt. Men visst det är väl inte just denna enskilda händelse som drev honom till det om det nu är så det slutar.


framtidstron är död:

Samtidigt så kanske de som vettiga människor bör, tycker att det är är en liten pissgrej att han är homosexuell nu när de fruktar för hans liv och kan bemöta honom vid eventuell kontakt med att förklara att det inte gör det minsta för dem.


Ja men tycker ju det. Är bara lite rädd att de ska bli förbannad och påstå att jag ljuger. Men jobbar på ett sätt att säga det nu.framtidstron är död:

och oavsett om du hade det skulle du ju inte kunna låtsas besvara det i evigheter och då skulle reaktionen kunna bli ännu starkare.


Sant, och hade jag fått spela ett sånt spel under en längre tid hade det nog varit jag som var försvunnen istället.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


ladysmurf:

Prova skicka uppmuntrande sms också, han kanske läser smsen och blir på bättre humör.


Får göra det. Men kommer de fram då om han har avstängt telefonen? Är inte så begåvad så jag vet inte om de kommer när han startar den eller om de bara försvinner? :P

Vet inte riktigt vad jag ska skriva till honom då jag känner mig lite smått skyldig men samtidigt har jag ju egentligen inget att be om ursäkt för. Men kommer nog på något.
El Guaje:

Men kommer de fram då om han har avstängt telefonen? Är inte så begåvad så jag vet inte om de kommer när han startar den eller om de bara försvinner? :P


Ja smsen kommer komma fram när han sätter på mobilen.

El Guaje:

Vet inte riktigt vad jag ska skriva till honom då jag känner mig lite smått skyldig men samtidigt har jag ju egentligen inget att be om ursäkt för. Men kommer nog på något.


Skriv att du inte bryr dig om att han gillar dig på det sättet och att du vill fortfarande vara vän med honom. Stämningen komme säkert vara lite spänt mellan er men med tiden kommer allt bli bra igen och det är bara att få honom att inse det.
ladysmurf:

Skriv att du inte bryr dig om att han gillar dig på det sättet och att du vill fortfarande vara vän med honom. Stämningen komme säkert vara lite spänt mellan er men med tiden kommer allt bli bra igen och det är bara att få honom att inse det.


Det lät bra så det blev något sånt. Så tack så mycket, uppskattar det verkligen. Bara hoppas nu att han får tillfälle att läsa det. Får skicka fler senare.

Känns bra att det finns folk här som tar sig tid att lyssna, kändes rätt ensamt tidigare då alla andra hans så kallade kompisar inte brydde sig utan tyckte jag skulle sluta oroa mig för det ordnar sig. Men lätt att sluta bry sig när läget är som det är. [shake]

Tycker det är lite konstigt också att polisen inte hört av sig. De anmälde honom försvunnen i förmiddags, är det då inte smart av dem att höra med den personen som senast såg honom?