Aviseringar
Rensa alla

kompis med bulimi


Ämnesstartare

jag misstänker att min kompis har nån bulemiliknande sjukdom.

hon är väldigt strikt när det gäller vad hon stoppar i sig, äter bara enligt GI och så (hon petar till och med bort paneringen på fiskpinnarna).

men trots att hon är så strikt med sin "diet" så äter hon godis och liknande varje helg. fine, hon får äta hur mycket godis hon vill, men problemet är att hon hetsäter det och sedan springer hon iväg på toa.. och ja. jag har misstänkt länge att hon kräks upp det igen.

hon startar kranen, kommer ut och snorar (ni vet som man gör när man har spytt) och ibland luktar det spya när hon kommer ut.

min fundering är ju då;
hur fan ska jag ta upp det med henne?
jag kan ju inte säga "hörredu, kräks du upp allt du äter eller?" för det lär ju vara ett känsligt ämne, och sen lär hon ju neka också.

men jag tycker ju synd om henne, och vill hjälpa henne. nån som har nåt förslag? ;s


   
Citera

haha trodde du menade att du var kompis med bulimi = hade bulimi.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

ja, sicket slöseri med godis, hade väl varit bättre om hon hade gett det till dig!


   
SvaraCitera

Fråga typ hur mår du egentligen.. jag har känt spylukt ibland när du varit på toa.


   
SvaraCitera

Om jag hade varit nära kompis med henne hade jag pratat med hennes föräldrar, för att jag antar att ni är såpass unga att ni bor med sådana.


   
SvaraCitera

som sagt fråga hur hon mår


   
SvaraCitera

Finns väl inga direkt genvägar. Du måste helt enkelt konfrontera henne. Det är ganska troligt att hon nekar det, men då ska du inte vika undan, utan förklara att du frågar för att du bryr dig om henne. Om du känner att du själv inte kan göra så mycket, så kan du alltid försöka hjälpa henne att skaffa hjälp från något annat håll.


   
SvaraCitera

fan vad äckligt att käka med nån som luktar spya


   
SvaraCitera

Det är viktigt att förklara för henne att hon har ett problem, och att du finns där och stöttar henne. Du måste ta kontakt med en vuxen angående det här, för hon behöver hjälp, men lägg fram det på ett sådant sätt att hon inte känner sig tryckt mot väggen, så att säga.


   
SvaraCitera

Tråden låst på grund av inaktivitet


   
SvaraCitera