Forumet - kompis med bulimi

kompis med bulimi

272 0 9
jag misstänker att min kompis har nån bulemiliknande sjukdom.

hon är väldigt strikt när det gäller vad hon stoppar i sig, äter bara enligt GI och så (hon petar till och med bort paneringen på fiskpinnarna).

men trots att hon är så strikt med sin "diet" så äter hon godis och liknande varje helg. fine, hon får äta hur mycket godis hon vill, men problemet är att hon hetsäter det och sedan springer hon iväg på toa.. och ja. jag har misstänkt länge att hon kräks upp det igen.

hon startar kranen, kommer ut och snorar (ni vet som man gör när man har spytt) och ibland luktar det spya när hon kommer ut.

min fundering är ju då;
hur fan ska jag ta upp det med henne?
jag kan ju inte säga "hörredu, kräks du upp allt du äter eller?" för det lär ju vara ett känsligt ämne, och sen lär hon ju neka också.

men jag tycker ju synd om henne, och vill hjälpa henne. nån som har nåt förslag? ;s

Spana också in:

Finns väl inga direkt genvägar. Du måste helt enkelt konfrontera henne. Det är ganska troligt att hon nekar det, men då ska du inte vika undan, utan förklara att du frågar för att du bryr dig om henne. Om du känner att du själv inte kan göra så mycket, så kan du alltid försöka hjälpa henne att skaffa hjälp från något annat håll.