Forumet - Kompisar gymnasiet

Kompisar gymnasiet

1539 1 4
Hej!
Är en tjej som gått en månad på gymnasiet nu och märker att alla andra i min klass är väldigt extroverta medan jag själv är ganska introvert. De pratar hela tiden och typ avslöjar allt om sig själva som om det inte vore något konstigt, sådana saker som jag knappt berättar för min mamma eller bästa kompis. Det har bildats gäng och de flesta har någon att vara med utom jag. Jag försöker prata med folk och visa mig intresserad men klickar liksom inte med någon, jag är väl tråkig enligt dem. Har ni något förslag eller några knep man kan använda för att folk ändå ska lyssna och vilja prata med en? Det går inte att "bara prata" för mig iom att jag oftast måste tänka efter innan jag säger något.
Hej! Jag förstår dig verkligen. Gymnasiet är inte kul om man har det svårt socialt, särskilt när alla andra verkar ha så lätt för att socialisera. Jag hade inga riktiga vänner genom mina tre år förutom en kille som åkte iväg halvvägs genom som utbytesstudent.

Blev jag mycket visare efter den upplevelsen? Knappast. Men om jag skulle ge något tips till dig skulle nog istället vara att acceptera att du är en skön introvert liten människa och att du helt enkelt inte är som alla andra. Det finns också en massa andra ställen än just skolan att skaffa kompisar och umgås med andra på! Sluta dock aldrig att försöka hitta kompisar i skolan. Många går nog runt och känner sig lika ensamma utan att det syns utantill! 
Jag valde ut en snubbe första dagen som jag ville skulle vara min kompis, sen följde jag efter honom hela ettan. Till slut blev vi ju vänner och fler folk anslöt sig till gruppen. Ibland så umgicks vi hela klassen också, så då blev man lite "halv-vänner" med folk. Försök liksom vara trevlig även om du är introvert. Det är okej att vilja tänka efter innan man pratar, så länge du faktiskt säger något till slut. Om alla umgås i grupper blir de bättre vänner ganska snabbt, men om du hoppar mellan grupper blir man bara bekant med alla. Så jag skulle säga att även om du är trevlig mot alla så försök umgås mest med en grupp som verkar trevlig? Då lär du nog bli vän med dem, tror jag.
Hej!
Sitter i ungefär samma båt och är inte riktigt vän med någon i klassen utan bara klasskompisar.

jag har helt enkelt accepterat att jag kommer nog inte få några nya vänner under min tid på gymnasie. 

Har du någon bra kompis du kan hänga/prata med efter skolan eller på helgen? 

Min närmsta vän bor i USA så jag långtar tills det är helg igen varje vecka (pratar eller spelar online) och försöker helt enkelt ploga igenom veckan så snabbt som möjligt.

Hoppas min kommentar kan hjälpa dig på något vis!

Mvh Adam

Spana också in:

Oj glömde helt bort denna tråd! Det är nu man hade hoppats att det berodde på att det löst sig i klassen men tyvärr nej. Tycker att alla era svar verkar vettiga och har gjort precis det ni säger men det går ändå inte! Har bara blivit sämre för nu är det verkligen fasta gäng och har varit i kanske en månad. Jag hoppar mellan olika personer varje rast och vissa raster är jag själv för att det ändå inte lönar sig, jag orkar inte anstränga mig mer när jag ändå inte får någon bekräftelse liksom. Det finns kanske tre gäng som jag skulle vilja vara med men det gäller ju att välja ett för annars kommer jag aldrig riktigt komma in. Jag vet inte vilket för det är ju inget av de gängen som "klockrent" passar mig. Sedan är jag nog en ganska osäker person så det känns alltid som att jag inkräktar och är i vägen. Usch vad svårt det ska vara... nu har det gått så pass lång tid så känns för sent.