Forumet - Kompisar som vill konkurrera

Kompisar som vill konkurrera

143 0 18
Jag umgås med en del personer som ser allt som en jävla tävling. Säger jag nåt om hur bra det går för mig så AVBRYTER de mig och berättar hur bra det går för dem, osv. De kan inte glädjas åt min framgång utan de måste bara trycka ner mig och visa hur mycket bättre de själva är. Om de inte kommer på nåt så ler de knappt, de låtsas inte ens vara glada för mig utan bara ser på mig och säger ett jättefalskt "vad bra" och byter ämne.

Det gör mig ärligt talat asledsen, för det känns aldrig som jag får vara glad för det som går bra för mig.

Jag är jättearg just nu och känner för att säga nåt men grejen är att det är jättesvårt att ta upp sånt här med sina vänner. De gör det så bra att de skulle kunna ursäkta det hur lätt som helst med att de inte gör det med flit och inte vet om att de betett sig så, men det är uppenbart att det finns nån medvetenhet bakom det.

Uh. Hur formulerar man sig när man vill ta upp sånt här? Hur gör man det utan att framstå som gnällig och dum? Hälp mi plis [sad]
Nej fyfan vad trist, dom kanske inte själva mår så jävla bra om dom reflexmässigt måste göra så där får man dock komma ihåg tror jag. Känns som en konfrontation som är svår att inte göra en aning obekväm, iaf är inte jag socialt kompetent nog att begripa hur man skall tackla detta bra. Hoppar hur som det ordnar sig.

Spana också in:

såni:

Det gör mig ärligt talat asledsen, för det känns aldrig som jag får vara glad för det som går bra för mig


Vet hur det är, jag hade det speciellt riktigt jobbigt då en så kallad "vän" konkurrerade med mig i högstadiet och till en början i gymnasiet. Hon snackade skit om mig bakom min rygg och tryckte ner mig, och fick mig att må riktigt dåligt.. Nu för tiden går det aldrig riktigt bra för mig. Men när det väl börjar gå lite bättre, och man vill dela det med mig av det för någon så känner jag mig genast sämst igen, då de ska ta upp allting som de lyckats mycket bättre med.
PurpleMusicRain:

Men när det väl börjar gå lite bättre, och man vill dela det med mig av det för någon så känner jag mig genast sämst igen, då de ska ta upp allting som de lyckats mycket bättre med.


Precis. [sad]

Ugh det suger så hårt. Önskar jag inte var så jävla konflikträdd.
såni:

Önskar jag inte var så jävla konflikträdd.


Jag är dock inte konflikträdd med vissa personer, på både gott och ont. Jag har fått se vilka som varit utav det rätta virket som faktiskt bryr sig om en, men samtidigt blivit sårad på kuppen. Stå på dig Sonia! Tyvärr så tar man ju risker, men man ska inte behöva bli behandlad och bemött på ett sätt som man inte är bekväm med!
såni:

Säger jag nåt om hur bra det går för mig så AVBRYTER de mig och berättar hur bra det går för dem, osv.


Ger dom hemläxa i självförtroende. Genunit självförtroende bygger inte på att man är bättre än andra, utan att man räcker till som man är. Har inget med prestation att göra. Jag rekommenderar att du visar dina vänner den här:

såni:

De gör det så bra att de skulle kunna ursäkta det hur lätt som helst med att de inte gör det med flit och inte vet om att de betett sig så, men det är uppenbart att det finns nån medvetenhet bakom det.


Som sagt de har uppenbarligen dåligt självförtroende, helt i onödan. Som sagt ge dom hemläxa i självförtroende. [cute]
PurpleMusicRain:

Vet hur det är, jag hade det speciellt riktigt jobbigt då en så kallad "vän" konkurrerade med mig i högstadiet och till en början i gymnasiet.


Hon hade inget genunt självförtroende, inget att bry sig om nu i efterhand.

PurpleMusicRain:

Hon snackade skit om mig bakom min rygg och tryckte ner mig, och fick mig att må riktigt dåligt.. Nu för tiden går det aldrig riktigt bra för mig.


Nej, därför du inte tror på digsjälv (så sluta upp med det. Du är bra oavsätt prestation, precis som alla andra. [smile]
PurpleMusicRain:

Men när det väl börjar gå lite bättre, och man vill dela det med mig av det för någon så känner jag mig genast sämst igen, då de ska ta upp allting som de lyckats mycket bättre med.


Din prestation och hur bra du är har inget med varandra att göra. [smile]