Forumet - Koncentrera sig i skolan?

Koncentrera sig i skolan?

840 0 20
Alltså jag kan verkligen inte koncentrera mig i skolan. Jag orkar inte skolan mer, jag gör inte det. Och är inte bara för att skolarbetena är jobbiga och sådär, det är massa annat. Hatar skolan. Hatar den. Har en termin kvar av 9an, men känner att det sagt stopp. Vissa saker går att hänga med på på lektionerna men som tex NO, det tyckte jag va skit kul förut. Men nu så när vi skulle lyssna på en genomgång så kom jag på mig själv efter en halvtimme att jag suttit å tänkt på annat. Eller att jag suttit en halvtimme å bara glott på en sak eller något, och tankarna bara flyger iväg. Tänker bara på allt negativt. Fyfan alltså.

Har ni också koncentrations svårigheter i skolan till och från?

Spana också in:

Eftersom resten av det du skrivit här visar att du allmänt inte mår så bra, så är det nog där skon klämmer. Oroa dig inte så mycket, saker kommer lösa sig. Det finns alltid alternativ senare om ditt nuvarande mående kommer påverka din skolgång. Och med tanke på vilken gymnasiumutbildning du sedan vill söka, så spelar inte pluggande så stor roll för dig, varken nu eller då.

Om du upplever att detta är ett stort problem för dig tycker jag du ska prata med skolan och se om du kan korta ner skoldagarna och sånt. Så att du läser så mycket som du klarar av och slipper känna att orken tar slut varje dag. Om inte skolan vill ordna detta åt dig, gör det själv genom att taktiskt välja vad du närvarar på. Du riskerar ju inte att förlora några pengar eller nått som man senare gör när man studerar på gymnasiet och inte har tillräcklig närvaro.
Det är inte bra om du förvärrar ditt mående genom att möta krav du inte klarar av att nå upp till.
framtidstron är död:

Du riskerar ju inte att förlora några pengar eller nått som man senare gör när man studerar på gymnasiet och inte har tillräcklig närvaro.


Grejen är att sänker jag mig i något betyg så har jag inte tillräckligt med poäng för att kunna söka vidare på gymnasiet. Så jag känner så jävla stor press.. fan orkar inte mer [cry]
szara:

Grejen är att sänker jag mig i något betyg så har jag inte tillräckligt med poäng för att kunna söka vidare på gymnasiet. Så jag känner så jävla stor press.. fan orkar inte mer [cry]


man kommer in överallt även om man inte har världens bästa betyg när det gäller gymnasium
szara:

Grejen är att sänker jag mig i något betyg så har jag inte tillräckligt med poäng för att kunna söka vidare på gymnasiet.


Kommer du då inte in på just dendära linjen du skulle söka?

szara:

Så jag känner så jävla stor press.. fan orkar inte mer


Men prata då med skolan om det hela. Du kan ju, om du omöjligt orkar med, gå nian i två år eller nått.