Forumet - Kondomer / P-piller

Kondomer / P-piller

1481 0 30
1. det där är ju olika, vissa klarar ej av kondom alls. vissa tycker det inte är någon skillnad och de finns säkert de som tycker tex knottriga är sköna
2. finns alltid biverkningar, fysiska som psykiska. googla.
3. individuellt såklart. själv tycker jag det är skönare utan.

Spana också in:

Jag äter p-piller, har inte märkt några negativa effekter förutom att jag gick upp lite i vikt i början. Tycker att det är jätteskönt att inte behöva använda kondom, dels för att jag är latexallergiker och får kli i fittan samt utslag om jag använder vanliga kondomer och dels för att det är skönare utan, även om jag skulle använda plastkondomer.
Dan_the_ironman:

Gjorde dom? OOOOOOO:


Mmm, män kunde få "humörsvängningar" av dem, och så kan vi ju inte ha det! [shake] Vet ej om det kanske forskas om igen, är ju nåt år sedan jag läste om det. :P

Dan_the_ironman:

Hörde senast att dom skulle kunna operera in en lite maskin som man kunde ha en fjärrkontroll till. En knapp för blankskott och en för skarpladdat.


Jävlar vad coolt! Sån ska jag ha! [cool]
rmrg88:

1. Är olika sorters kondomer olika skönt för honom / henne?


Har inte märkt någon skillnad.

rmrg88:

2. P-piller, vad har dom för negativa effekter på tjejen som använder dem?


Vanliga biverkningar är viktuppgång, acne och humörssvängningar. Jag märkte bara av det sista i ca en månad, sedan stabiliserade sig det.
Minskad sexlust är också vanligt. Påverkan på slemhinnorna i fittan så att de blir mer sköra förekommer också, det var därför jag själv sluta eftersom jag fick vissa vestibulitsymtom.
En stor fördel är dock att man kan planera när man ska ha mens och för vissa så minskar acne och humörssväningar istället för att bli värre.rmrg88:

3. Är det skönare för tjejen med eller utan kondom?


Kondomen kan blir veckig och det känns att det är av ett annat material än snopphud. Så det är skönare utan. Samtidigt är en stor fördel med kondom att man slipper bli kladdig.
rmrg88:

r en del frågor som jag skulle vilja ha svar på:

1. Är olika sorters kondomer olika skönt för honom / henne?
2. P-piller, vad har dom för negativa effekter på tjejen som använder dem?
3. Är det skönare för tjejen med eller utan kondom?


Hm, ganska svår fråga, det är väl ganska individuellt, enligt mig är den tunnaste kondomen skönast.
P-piller ger olika biverkningar, vissa går upp i vikt, andra får typ migrän, huvudvärk, osv, andra kan bli deprimerade och somliga får blödningar non-stop. Det gäller att hitta sitt p-piller i p-pillerdjungeln med andra ord. Vissa killar tror p-piller är världens bästa grej men det är inte så lätt som det låter.
Jag tycker personligen det är skönare utan kondom.
rmrg88:

1. Är olika sorters kondomer olika skönt för honom / henne?


Tror inte det, men vet ej.rmrg88:

2. P-piller, vad har dom för negativa effekter på tjejen som använder dem?


Osäker. Vet att det finns risker, men de är kanske ganska små.rmrg88:

3. Är det skönare för tjejen med eller utan kondom?


Antagligen utan.
En del kodisar är sjuuukt obekväm, så obekväm att dem förstör hela nöjet. Fick ett mixpaket av min käre mor med 50 olika sortes kodisar, allt från långa å smala till korta å tjocka till knottriga till självlysande till "värmeledande".

Det värsta som finns är det "värmeledande" och eller latexfria, så jävla vidrigt konsistens att dasen sparng iväg å gömde sig. Försmå kodisar är också sjukt obekväm för det smärtar att rulla på. Knottriga var värdelös för dem va tjock att man va tvungen att hålla på i fler timmar innan man va klar = träningsverk och andra tråkiga bieffekter. De självlysande lika så, dock är det säker bra för dem som har svårt att finna sin dolme i mörkret.

Den bästa kodisen är vår käre RFSU:s Grande! RFSU:s förpackningar är också smidiga då de andra idioterna förpackar sina kodisar i fyrkanter istället för rektanglar = osmidigt och odiskret och vassa kanter man kan bli avtänd på!
framtidstron är död:

Påverkan på slemhinnorna i fittan så att de blir mer sköra förekommer också, det var därför jag själv sluta eftersom jag fick vissa vestibulitsymtom.


fan. jag tror jag också har fått sådana, kanske. var hos en barnmorska idag som sa att det såg irriterat ut inuti men inte utanpå. men hon frågade aldrig om jag tog p-piller eller nåt och jag tänkte inte på att nämna det förrän när jag hade gått därifrån. hon sa att jag skulle köpa svampmedel så jag gjorde det trots att jag knappt har råd [sad][sad]

kanske ska testa att sluta med pillerna ett tag istället då. kankse. blöh

för att vara lite on topic så ogillar jag kondomer för dom får det att börja klia i min pussy
enhimmelskdrog:

hon sa att jag skulle köpa svampmedel så jag gjorde det trots att jag knappt har råd


Om du börjar få vestibulit är det sista du ska göra att köpa lokala svampmedel!!!! det gör slemhinnorna ännu tunnare och förvärrar problemet.
Visst kan du testa en gång, det kommer knappast göra problemet mycket större, men om det återkommer och skulle kunna vara vestibulit är det mycket viktigt att du inte behandlar med sådana krämer då det finns starka misstankar om att sådana förvärrar vestibulit. Be barnmorskor skriva ut orala svamptabletter istället för lokal behandling, det är däremot ofarligt för slemhinnorna. Även om du skulle få återkommande svamp utan vestibulitsymtom är det viktigt att inte fortsätta behandla detta lokalt då det gör slemhinnorna tunnare och ökar risken för att drabbas i framtiden.

Fast vestibulit gör det inte direkt irriterat, utan mer skört. Och den inflammation som kan synas finns runt slidöppningen, inte längre in. Fast lite allmänt krasslig fitta fick jag också av p-piller, inte enbart vestibulitsmärta utan rubbat ph-värde osv. Nu mår fittan asbra däremot!