Forumet - Kondylom - Receptbelagt Medel(HJÄLP)

Kondylom - Receptbelagt Medel(HJÄLP)

1095 0 11
Tjaba, jag är 16 och ett halft år gammal, och har precis fått reda på att jag har ... herpes. Har fått råd att köpa mig lite Wartec att klena på dehär sakerna sk. könsvårtor (ja ska fan ... :@)

Aja, har lite frågor. Eftersom medlet Wartec, som ska slöa ner vårtorna eller hur nu dem sa, är receptbelagt, så menas det att jag mste ha föräldrar med mig att köpa det pga jag är under 18?

För jag känner fan inte för att ens låta mina föräldrar få veta att jag har en könssjukdom, inget dem ska behöva lägga sig i.
Men måste jag det? Och 2. Eftersom det är sk. Platta Herpes, som UM sa :S ( det syns inte om man kollar på ollonet sådär, men tar man och sätter fingrarna på de och drar lite så öppnas små sprickor bildade av vårtorna. men har jag de kan ja väl inte använda massa wartec på? då fuckas ju hela ollonet? aja tacksam för litt svar

Spana också in:

lite svårt att dölja att du har en könssjukdom, sedan måste nu nog berätta ändå, om någon kommer i kontakt med herpes sår i stora mängder så kan man ju bli smittad sj, därför måste du ju bla annat se till så ingen rör din handduk osv,
sedan finns ju smittskyddslagen:

2 § Den som vet eller har anledning att misstänka att han eller hon bär på en smittsam sjukdom är skyldig att vidta de åtgärder som krävs för att skydda andra mot smittrisk.
Den som vet att han eller hon bär på en allmänfarlig sjukdom är skyldig att lämna information om smittan till andra människor som han eller hon kommer i sådan kontakt med att beaktansvärd risk för smittoöverföring kan uppkomma.

rent juridikt måste du berätta.[no-no]