Forumet - Konfirmationsläger?

Konfirmationsläger?

695 0 27
avataren:

Vad är skillnaden med ett vanligt läger?


Kristet innehåll förmodligen ;D
Det kommer vara, om det var som då jag var på konfirmationsläger, bibel som läses, böner som bes, predikningar och även roliga aktiviteter.

Jag gillade det, fick även vara ledare ett antal år och blev alltid den coolaste ledaren enligt ungdomarna [wink]
Gillade också konfirmationslägret jag var på. Vi sysslade rätt mycket med att tolka bibeln inte bara lära oss texter utantill.

Skillnaden mot andra läger är väl att dom flesta andra läger har andra inriktningar, det finns nästan inga rena läger bara för lägrets skull (med andra ord, jag vet ett), andra typer av läger kan vara: Bäversafariläger, fredsläger, seglarläger osv osv osv

Spana också in:

avataren:

konfirmationsläger


ptja för det första så behöver du vara i den åldern så att du kan gå konfirmation öht ;D
vissa kyrkor tillåter att man är äldre så länge man inte är konfirmerad sedan tidigare.
annars kan du fråga någon kyrka om du kan vara konfirmationsledare där och hjälpa till med konfirmationen
Frippe96:

Är det liksom kristet sektaktigt eller kan man ha kul även om man är bög och inte så värst religös?


Det beror helt och hållet på vilken kyrka och vilka människor det är som anordnar det.

Är det Jehovas (vet inte ens om de har konfirmationsläger) så blir det ganska så självklart sektaktigt då de räknas som sekt.
Men sen kan såklart SvK (Svenska Kyrkan), katolska kyrkan, ortodoxa och frikyrkorna vara lagda åt sekthållet beroende på församling.

Du kan nog förvänta dig att ämnet homosexualitet kommer tas upp om de vet om att du är det, kommer förmodligen tas upp under konfirmationens gång ändå.
Men är det en vettig kyrka så kan man diskutera det med dem utan att de fördömer en för det.

Frippe96:

Min morsa vill gärna att jag skall konfirmera mig men jag har inte känt för det av olika orsaker..


Om du inte vill det så tycker jag inte att du ska göra det.
avataren:

Vad är skillnaden med ett vanligt läger?


Att det inte borde ligga i Sport och Fritid? Fritid är det väl förvisso, men känns mer åt det religiösa hållet...

Men det är säkert helfestligt. De flesta jag känner som konfirmerat sig gjorde det dock för att få något... typ en moppe eller något. Jag var inne på samma spår, men fick ingen sådan deal, så ingen konfirmation för mig. Men lika glad för det är jag.

avataren:

Ni som har testat, hur kändes det?


Har inte testat...

Ska köpa mig en bibel dock tror jag! Vill göra egen tolkning, inte köpa ett paket à la Apple där allt är färdigt och klart! Inte min kopp te!
Knarko:

ur sitt sammanhang


3 Mos 18
Du får inte närma dig en kvinna för att lägra henne när hon har menstruation och är oren. 20Du får inte ha samlag med hustrun till en landsman; du blir oren genom henne. 21Du får inte överlämna något av dina barn till Molok. Du får inte vanhelga din Guds namn; jag är Herren. 22Du får inte ligga med en man som man ligger med en kvinna; det är något avskyvärt. 23Du får inte ha könsumgänge med djur av något slag och bli oren genom det. En kvinna får inte ställa sig framför ett djur för att para sig med det; det är något vämjeligt
Panda:

3 mos 18:22
Du får inte ligga med en man som man ligger med en kvinna; det är något avskyvärt.


Det där är väldigt omdiskuterat, det står inte alls sådär i riktigt gamla biblar. Där används istället för "man" ett ord som betyder typ prostituerad pojke i ett tempel, ganska stor skillnad.

Knarko:

Om du inte vill det så tycker jag inte att du ska göra det.


Ok, tack [crazy]
Panda:

King James bibeln


Jag sa gamla biblar. De nyare har justerats för att passa kungar och påvar bättre, men i de riktigt gamla biblarna står inte att en man inte skall ligga med en man, utan det står något annat som bla engelska översättare fritt anpassade till sina egna idéer.

Om nu bibeln var så tydligt emot homosexualitet är det ju lite konstigt att svenska kyrkan både accepterar och viger homosexuella par.