Forumet - Konfirmeras?

Konfirmeras?

203 0 15
Jag behöver verkligen akut hjälp! Jag går på en konfirmations-kurs (säger man så?) som har haft 4 träffar och jag konfirmeras i sommar! Innan det ska det vara två läger, totalt 7 dagar. Det verkar roligt, och i början var det en självklarhet att jag skulle konfirmera mig, kan erkänna att mycket var för lägren och presenter...

men nu när vi har träffats totalt 8 timmar, och snackat om gud, jesus osv, så har allt intresse försvunnit. Jag har insett att jag inte tror på gud, och det skulle verkligen inte kännas bra att konfirmeras just för presenterna och lägren!

Om jag fortsätter att träffa gruppen i ett halvår, tror ni att jag kommer börja tro på gud osv?
Så snälla hjälp, ska jag avbryta konfirmationen eller fortsätta? :)

Spana också in:

Lounge fact:

tror i princip ingen som konfirmerar sig tror på gud. sverige är för ateistiskt för att det skulle vara trovärdigt. däremot kanske det är kul att pröva sin tro, KUL (hur nu det går till) att konfirmera sig och lite som en tradition/rutin.


Waaat nej gud nej, här i täby är typ alla ungdomar kristna :s helt sjukt...! min bästa vän är überkristen och jag är typ satan själv.
det kan va skit kul.. beror ju förstås på upplägget, ledare och deltagarna

Det handlar ju inte om att du ska bli troende heller. Utan om att lära känna dig själv och kristendomen om du sedan blir mer eller mindre utövande kristen än genomsnitts svensken återstår att se. Många jag träffat som arbetar i kyrkan tror ju inte själva på vad som står i sagoboken, men däremot på att det finns något som stakar ut våra liv.
Knarko:

menar du att man inte kan ha en rolig konfirmationstid?


kan man säkert, jag hade en HEMSK tid bara.. svårt att se ur den synvinkeln

smisk:

Waaat nej gud nej, här i täby är typ alla ungdomar kristna :s helt sjukt...! min bästa vän är überkristen och jag är typ satan själv.


haha whaa? hur kommer det sig