Forumet - Konsekvenser av att fuska i skolan?

Konsekvenser av att fuska i skolan?

7594 0 36
Vad blir konsekvenserna om man får bedömningen att man fuskat på låt oss säga ett prov?

Nu snackar vi gymnasiet här.

Det jag vet händer är att ens mentor blir informerad, man får en markering att man fuskat, dom kontaktar ens föräldrar om man inte är myndig (hur gör dom detta?) och man får IG på provet.

Något som vet konsekvenserna utöver det?

Spana också in:

A_D_R_E_N_A_L_I_N:

Något som vet konsekvenserna utöver det?


tror det är skolan som väljer reglerna men en tumregel är att provet inte räknas (strykning), om du exempelvis väljer att fuska på alla prov och blir påkommen på alla prov så får du ju underlag för betygs saknas med tillägget att du inte för kompletera kursen. är generellt men ditt gymnasium kanske kör nått annat.
Are you morbid:

Antagligen får du inget betyg på provet (dvs inte ens ig) och läraren kommer ogilla dig vilket leder till ett sämre betyg eftersom i princip alla lärare ger ut betyg efter uppförande och närvaro och inte efter kunskap.


Jag åkte fast (A). Saken var den att det var första gången jag gjort det och jag gjorde det pga vi hade så jävla mkt så jag hann helt enkelt inte skriva ihop något eget (Var inget prov, var ett argumeterande tal.

Faktum var det att jag fick IG pga av detta. Ändock gjorde jag faktiskt mitt tal och låg antagligen på MVG på själva talet. Att jag sen kopierat texten från internet har ju egentligen jävlligt irrelevant...

Kablash__:

Fängelse i 5-10 år plus livstids utvisning.

Men äsch, småpotatis!


Mår fan dåligt över det. Ska hämta posten varje dag och hindra min föräldrar att få reda på det. jag är så jävla feg så jag vågar inte ens stå upp fär vad jag gjort. fy fan asså. Haft ont i magen i typ 2 timmar efter att läraren dampa på mig =(

postis_per:

tror inte det är så allvarligt[zzz] tror att man blir underkänd och att läraren kommer hata en helt enkelt[zzz]


Önskar jag kunde ta det så lätt. Me nvafan, det är mi nframtid vi snackar om :( DÄr rök MVG:et liksom...
Mn fö helvete, hjälp mig. ajg mrå fan dåligt. övertala mig att jag ändå kan bli rik.... övertala mig att det är lugnt och att jag inte borde bry mig.... ffs jag kommer inte kunna sova på veckor [n][n][n][n] Fan vad jag ångrar det. hjälp mig för fan..... Inte ofta jag ber om hjälp men nu gör jag fan det.
Dream:

Men om det är så att eleven verkligen ångrar sig och har också en riktig bra anledning till varför den gjorde så( Problem där hemma etc.). Vad händer då?


Jag har som sagt ingen aning, men jag anser att man istället ska prata med sin lärare om det skulle vara så att man har problem hemma eller någonting annat som hindrar en från att uppnå det betyg som man annars skulle ha fått.
Gunvald:

Du måste ju smyga med det. Lite anteckningar på handlederna osv [smile]


Gillar inte att fuska egentligen, jag pluggar främst för min kunskapens skull i alla fall.

XMinGrönaLampaÄrDödX:

Ganska oskillat att kopiera en text rakt av. [zzz] Du hade ju kunnat byta ut en del ord, flytta runt lite meningar osv. [zzz]


Saken var den att jag snodde lite argument från en text på internet. Sen höll jag tal om det, ett argumenterande sådant. SKillnaden på mig och "alla andra" var ju att jag inte pallade/bortprioriterade att skriva ett manus (som inte är nödvändigt, men jag valde att jobba utefter manus den här gången för att se vad som passar mig). Om man jobbar efter manus ska man lämna in det sen (disposition).

Fan asså. jag snodde lite argument från internet. Hur fan kan det vara fusk egentligen... Det är ju knappast grovt fusk då jag ändock gjorde vad jag skulle: höll ett jävla tal.

Läraren har inte ens sagt något om hur vi ska få fram talet...

Borde jag skaffa advokat eller något? jag blev liksom inte informerad om hur vi skulle få fram talet, hon utgick från att alla förstod att man måste skriva det själv... Men eftersom hon inte gjort det offentligt så vetefan...