Forumet - Konstant sugen :(

Konstant sugen :(

612 1 6

Hej alla UMare, jag har ett problem.

Hela tiden när jag är hemma är jag sugen på någon go-sak. T.ex om jag tar en glass direkt efter jag har ätit upp den vill jag ha en ny, jättemycket! Jag får helt enkelt inte nog jag kan sitta och bara mumsa och mumsa :( Jag behöver hjälp med vad jag kan göra för att förhindra detta. Nu kommer nog dom flesta säga : "ät en riktig frukost, lunch och middag" Med det hjälper inte även om jag är propp-mätt är jag fortfarande sugen. Detta börjar bli väldigt ohälsosamt.

Alla tips är välkomna

Inga kommentarer

Tråden har 6 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Det låter som att du har ett väldigt stort sötsug, vilket kan vara ett problem för många människor. Jag skulle rekommendera att du först tar reda på om du har ett "sötsug" eller ett "tuggsug". Detta kan man göra genom att ersätta go-sakerna med nyttigare alternativ, gurka ett extremt bra alternativ då det mest innehåller vatten och ingen energi. Undvik också frukt eftersom det till största delen innehåller socker, stärkelse och fruktsocker vilket inte tar bort sötsuget, snarare tvärt om. 

Jag gjorde själv detta då jag led av samma problem och jag kom fram till att jag klarade mig hyfsat med denna metoden (jag har alltså tuggsug), ibland rök det ner en kaka eller två men inte i samma mängder.

Om det inte hjälper hänvisar jag dig till LCHF-kost, en av dess effekter ät att sötsuget minskar drastiskt om man håller sig till kosten. Du får själv avgöra om LCHF är något för dig. 
LCHF länk: http://www.kostdoktorn.se/lchf 

Glöm inte att dricka vatten! Det är något man brukar glömma. 

Spana också in:

jag är likadan när jag väl äter godis/glass/chips, därför är det antingen eller för mig (förutom någon glass då och då, det är vår va fan). det är bara att stå emot, det är inte så att du dör utan socker. se till att inte ha det hemma helt enkelt. du kan väll planera in en dag du får äta någon skit om det är viktigt för dig att då och då äta sötsaker. äter du mellanmål då?