Forumet - Konsten att dela rum med en syrra som stökar ner och inte visar respekt-Hur hanterar man detta? Känner någon igen sig?

Konsten att dela rum med en syrra som stökar ner och inte visar respekt-Hur hanterar man detta? Känner någon igen sig?

789 0 14
Jag delar rum med min 18-åriga syster... Man skulle kunna tro att det är hon som klagar och tjatar på mig att städa efter mitt skit, men neherrå, hon är äldre men inte det minsta duktig på att städa efter sig. Alla dessa halvfulla kaffekoppar på skrivbordet och kläder överallt.. Jag blir skogstokig! Jag är själv rätt så renligt av mig och tycker inte speciellt mycket om att sova och plugga ett rum som ser ut som vårat rum gör. Men det är ju inte hållbart för mig att alltid städa upp efter henne, tillslut tar det för mycket energi för mig med alla dessa extra energitjuvar som hon lämnar till mig. 
Jag försöker säga åt henne och be henne på ett schysst sätt om hon kan plocka efter sig själv, så att vi slipper sova i en soptipp, men hon bara nonchalerar allt jag säger och lyssnar aldrig.. Hon tror att jag säger så för att jag "tror att jag är äldre än henne" och att jag inte ska "säga åt" henne vad hon ska göra eftersom hon är äldre (2år). Hon visar noll respekt för mig som person, syster och rumskamrat... Samtidligt som hon alltid förväntar sig samma respekt mot sig själv, som jag skulle önska av henne..
Någon som känner igen sig? Hur hanterar man det och hur ska jag bemöta henne för att hon ska förstå? Min kära moder lyssnar hon inte hellre på, så hon går på allas nerver gansks rejält..

 

Spana också in:

Det som "stör mig" mest i detta är att din syster är myndig och din mamma borde ta hårdare tag i det. Nu känner jag ju inte din mor, menar inte att jag vet hur hon kan agera. Men JAG tycker att din mor ska dra igång något i stil med "städar du inte ditt rum så får du inte -insert något din syster är behov utav här, typ pengar-".


FNÖ: skicka ut henne eller som dom andra säger 

LÄGG SKRÄPET I HENNES SÄNG Reeeetooo: skäll ut henne

prata med dina föräldrar

be henne dra åt helvete man skall inte dela rum med sina syskon

lägg skiten i hennes säng

eller börja bli likadan nån vecka ba o se om hon nämner något

Jag får tuffa till mig helt enkelt.  

Kneko: Det som "stör mig" mest i detta är att din syster är myndig och din mamma borde ta hårdare tag i det. Nu känner jag ju inte din mor, menar inte att jag vet hur hon kan agera. Men JAG tycker att din mor ska dra igång något i stil med "städar du inte ditt rum så får du inte -insert något din syster är behov utav här, typ pengar-".
Mamma är för klen för det. " Jag hatar allt du gör, men älskar dig ändå" haha, internt citat som ofta används när mamma gör fel, vilket är ofta. Hon har inge skinn på näsan